Η Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις στο Άστρος για την 198η επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης

Η Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις στο Άστρος για την 198η επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης
Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις στο Άστρος για τον εορτασμό της 198ης επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης. eurokinissi

Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις στο Άστρος για τον εορτασμό της 198ης επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης. "Αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας".

Το ‘Αστρος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, τονίζοντας ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το ‘Αστρος και τη συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τον Απρίλιο του 1823, διακήρυξε πανηγυρικά την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία», υπογράμμισε.

Παράλληλα, υπενθύμισε, ότι «στο νέο Σύνταγμα επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας. Κατοχυρώθηκε η ελευθεροτυπία και καταργήθηκε η δουλεία. Κάθε άνθρωπος, “άμα πατήσας το Ελληνικόν έδαφος, είναι ελεύθερος”: είναι αυτή η φράση του κειμένου που μας συγκινεί, γιατί δείχνει τη μεγάλη δύναμη και ευαισθησία του έθνους μας».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «διακόσια χρόνια μετά, η επιστροφή μας στις γενέθλιες, συντακτικές στιγμές του ελληνικού Κράτους, ανακαλεί σε όλους μας τις θεμελιώδεις αξίες της συνύπαρξής μας».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος- Λουκούς και στη λίμνη Μουστού, έναν υδροβιότοπο που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

Παρόντες, κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο ‘Αστρος Κυνουρίας, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα