Η στρατηγική Μητσοτάκη στο θέμα Καμμένου

Η στρατηγική Μητσοτάκη στο θέμα Καμμένου
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας. Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι επιδιώκει η ΝΔ από τη σημερινή συζήτηση στη βουλή για την εξεταστική επιτροπή και γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει και απευθύνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα καλώντας τους να υπερψηφίσουν την εξεταστική για τον υπουργό Άμυνας

Να μετατρέψουν τον Πάνο Καμμένο σε βαρίδι για την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν στη ΝΔ με τη σημερινή συζήτηση στη βουλή για την εξεταστική επιτροπή και δεν είναι τυχαίο ότι το Μοσχάτο ανέβασε τους τόνους μιλώντας για «πλειοψηφία συγκάλυψης» στο «σκάνδαλο Καμμένου» από τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην άρνησή της να ψηφίσει υπέρ της εξεταστικής επιτροπής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε ήδη το γάντι στον πρωθυπουργό καλώντας τον από χτες να πάει στη βουλή και να μιλήσει με βασικό στόχο να εντάξει και με τον πιο επίσημο τρόπο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο της υπόθεσης. «Περιμένουμε στη Βουλή τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε τις συνεχείς επικοινωνίες Καμμένου με τον κατάδικο για ναρκωτικά ισοβίτη. Η σιωπή του είναι συνενοχή» λένε γαλάζια στελέχη και προσθέτουν ότι στη σημερινή συζήτηση «ο κάθε βουλευτής έρχεται αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και την ευθύνη του απέναντι στη Δημοκρατία και την αλήθεια».

Για τη ΝΔ η υπόθεση Καμμένου θεωρείται μείζον πολιτικό ζήτημα στο οποίο εκτιμά ότι μπορεί να αποδομήσει πλήρως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς από τη στιγμή που είτε ο πρωθυπουργός πάει στη βουλή και παράσχει κάλυψη τον υπουργό Άμυνας, είτε απουσιάσει οπότε θα τον κατηγορήσει ότι «φοβάται την αλήθεια και την έρευνα της υπόθεσης γιατί έχει κάτι να κρύψει».

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνοντας το πεδίο βολής και με τα ζητήματα δικαιοσύνης και την κόντρα της κυβέρνησης με τους ανώτατους δικαστικούς, αλλά και τις καταγγελίες για προσυννενοήσεις του προέδρου της εξεταστικής για την υγεία με μάρτυρα με απώτερο σκοπό να κατευθύνει την κατάθεσή του, προκειμένου να αναδείξει αυτό που στη ΝΔ ονομάζουν «καθεστωτική νοοτροπία» και «θεσμική εκτροπή» από πλευράς Μαξίμου. Άλλωστε και στο ζήτημα του Πάνου Καμμένου και την υπόθεση του noor1 ο βασικός λόγος για τον οποίο εγκαλείται ο υπουργός Άμυνας από τη ΝΔ είναι για αντιθεσμική παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Στην κατεύθυνση αυτή στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ ο καταρχήν σχεδιασμός είναι η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στη βουλή να γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς αν ο πρωθυπουργός εν τέλει δεν πάρει μέρος στη συζήτηση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα ώστε οι παρεμβάσεις των δύο πολιτικών αρχηγών να έχουν χαρακτήρα τετ α τετ μονομαχίας.

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ, με βάση την εκτίμηση που έχουν θεωρώντας ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο αδύνατος κρίκος της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν σκοπό να δώσουν οι ίδιοι χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης ή διαφορετικά μομφής προς τον Πάνο Καμμένο και κατ’ επέκταση να χρεώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του Αλέξη Τσίπρα τον υπουργό Άμυνας και τα πεπραγμένα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα