Η συνεργασία Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της ενέργειας στο “τραπέζι” Σαμαρά – Αλίγιεφ

Η συνεργασία Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της ενέργειας στο “τραπέζι” Σαμαρά – Αλίγιεφ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ σε συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μπακού, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον ομόλογό του στο Αζερμπαϊτζάν

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στο επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο στο Μπακού.

Το τετ – α – τετ διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο ηγετών.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, καθώς η Ελλάδα είναι ο σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά ακολούθησε διμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στην οποία, από πλευράς Ελλάδας, συμμετείχαν ο υπουργός και υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο Μπακού.

Αύριο ο κ. Σαμαράς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και στη συνέχεια θα μεταβούν, μαζί με τις άλλες αντιπροσωπείες, στον καινούργιο τερματικό σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης της νέας γεώτρησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα