Η τουρκική επιθετικότητα στο τραπέζι των συναντήσεων του Π. Ρήγα στην Κύπρο

Η τουρκική επιθετικότητα στο τραπέζι των συναντήσεων του Π. Ρήγα στην Κύπρο
Συνάντηση του Παναγιώτη Ρήγα με τον Άντρο Κυπριανού και αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους σχεδόν όλων των κομμάτων της Κύπρου είχε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σειρά επαφών με εκπροσώπους σχεδόν όλων των κομμάτων στην Κύπρου, πλην του φιλοχρυσαυγίτικου ΕΛΑΜ, είχε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Λευκωσία ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε βρέθηκε η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και γενικά οι προκλήσεις της Τουρκίας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και για το Κυπριακό αλλά και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Ρήγας, ο οποίος μετέβη στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Άντρου Κυπριανού, συνάντησε αρχικά τον γενικό γραμματέα και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, όπου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, “διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων των δύο κομμάτων για τις κρίσιμες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου (τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο, επέμβαση στη Συρία, ενεργειακοί ανταγωνισμοί), αλλά και ως προς την ανάγκη για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό”.

Στη συνέχεια οι Π. Ρήγας και Γ. Μπουρνούς, που συνόδευε τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, την αναπληρώτρια πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου και τον πρόεδρο των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη.

Στις συναντήσεις αυτές η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ “παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα και την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και διεύρυνση των κοινωνικών πολιτικών μετά τον Αύγουστο του 2018. Επίσης παρουσίασαν τις θέσεις του Κόμματος για την εν εξελίξει δοκιμασία των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων, εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και της στάσης της Τουρκίας στην υπόθεση των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών. Αναφέρθηκαν επίσης στη στάση του Κόμματος για άλλα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (με κορυφαίο τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ)”.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του, «ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το προσεχές δείπνο των κ. Αναστασιάδη-Ακιντζί μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για τη διαμόρφωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα