Ηλιόπουλος για Σύνοδο Κορυφής: Εθνική αποτυχία που βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος για Σύνοδο Κορυφής: Εθνική αποτυχία που βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη
INTIME

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «καταδεικνύει περίτρανα τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη Δεξιά και υποταγμένη στα συμφέροντα κυβέρνηση Μητσοτάκη», «μια διαφορά όμως που κοστίζει ήδη πολύ ακριβά στο πορτοφόλι κάθε ελληνικού νοικοκυριού», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία, πέραν της φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών που εκεί υλοποιούν, να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία δυο προοδευτικών ηγετών που αγωνίζονται και διεκδικούν για τα συμφέροντα των λαών τους και τη προστασία των κοινωνιών τους».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «η εξαίρεση της Ελλάδας από αυτή τη δυνατότητα, αν και χώρα του Νότου εξαρτημένη από το Ρωσικό αέριο και πρωταθλήτρια στις τιμές χοντρικής ρεύματος πανευρωπαϊκά, αποτελεί άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία, που βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη». Κατόπιν αυτών ο κ. Ηλιόπουλος σχολιάζει πως «όταν όμως δε θες να στεναχωρήσεις τα καρτέλ της αισχροκέρδειας στη χώρα σου, με τι σθένος θα διεκδικήσεις εξαιρέσεις προς όφελος του λαού σου από το ευρωπαϊκό πλαίσιο;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα