Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και εμείς θα δώσουμε τη μάχη

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και εμείς θα δώσουμε τη μάχη
Ο Νάσος Ηλιόπουλος Eurokinissi

Για μάχη με κοινωνικό περιεχόμενο έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την "υγειονομική τραγωδία" με τη διαχείριση της πανδημίας, την ακρίβεια και τα ζητήματα Δημοκρατίας.

“Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Και να φύγει τώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “ΚΡΗΤΗ TV” το βράδυ της Πέμπτης, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της κυβέρνησης.

“Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” και “έδειξαν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο”, δηλαδή “πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία ακούγαμε όλοι, επί πέντε ημέρες, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος και είδαμε το χάος, ζήσαμε το φιάσκο”, ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: “Φανταστείτε -για να δώσω μόνο ένα παράδειγμα- τους ασθενείς covid στο ‘Σωτηρία’ να είναι σχεδόν δυο μέρες χωρίς φαγητό, γιατί είχε αποκλειστεί η επικοινωνία από το ένα κτίριο του νοσοκομείου στο άλλο”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η “κατάρρευση” συνέβη όχι μόνο στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλους κεντρικούς άξονες. Σημείωσε ότι “η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί έχει αποτύχει πλήρως στην πανδημία”, καθώς “συνεχίζουμε αυτήν τη στιγμή να μετράμε καθημερινά πάνω από 100 νεκρούς, συνεχίζουμε να είμαστε δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για την “υγειονομική τραγωδία είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση”. Επιπλέον, ακόμη ένας λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να φύγει η κυβέρνηση είναι διότι, όπως είπε, “η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν μπορεί να περιμένει, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν την άνοιξη για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τώρα είναι που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τώρα είναι που πρέπει να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας”.

Ακόμη, επεσήμανε ότι υπάρχουν θέματα δημοκρατίας: “Δεν γίνεται το νούμερο 2 της κυβέρνησης να συνομιλεί με υπόδικους και να φαίνεται ότι εκβιάζεται από υπόδικους”. “Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε από τον κ. Γεραπετρίτη να εξηγήσει στη Βουλή τη σχέση του κ. Μητσοτάκη και τη δική του με τον κ. Φουρθιώτη”, συμπλήρωσε.

“Η κοινωνία θέλει να δει την κυβέρνηση να έρχεται απολογούμενη στη Βουλή”

Ερωτηθείς για την εξέλιξη που μπορεί να έχει μία πρόταση δυσπιστίας απάντησε ότι “οι πολιτικές κινήσεις κρίνονται και από το κατά πόσο συνομιλούν με τη λαϊκή βούληση” και πως κατά την εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “αυτήν τη στιγμή η κοινωνία θέλει να δει την κυβέρνηση να έρχεται απολογούμενη στη Βουλή, γιατί αυτό σημαίνει η διαδικασία της πρότασης μομφής“. “Δεν πρέπει να υποτιμάμε καθόλου τις δυσκολίες που θα έχουν τις επόμενες μέρες πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές να υπερασπιστούν το φιάσκο των τελευταίων ημερών”, υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στην πρόταση μομφής, ανέφερε ότι “το δικό μας μέτωπο είναι ξεκάθαρο, είναι απέναντι στη Δεξιά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς λέμε ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη”. Σημείωσε πως αυτό σημαίνει στήριξη στα νοικοκυριά για το ρεύμα, πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού και άλλα μέτρα υπέρ της κοινωνίας, κάτι που “δεν μπορεί να γίνει χωρίς εκλογές”.

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι “κάθε προοδευτικός και αριστερός πολίτης αυτό που θέλει να δει από κάθε πολιτική δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική και αριστερή είναι να δώσει τη μάχη για να φύγει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Όπως τόνισε, αυτή η μάχη έχει κοινωνικό περιεχόμενο, καθώς σημάνει ότι “εδώ και τώρα θα παλέψουμε για ενίσχυση του ΕΣΥ, για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, για περισσότερη Δημοκρατία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version