Ηλιόπουλος: Οι δημοσκοπήσεις έχουν ένα βασικό μειονέκτημα, ότι κάποια στιγμή γίνονται εκλογές

Ηλιόπουλος: Οι δημοσκοπήσεις έχουν ένα βασικό μειονέκτημα, ότι κάποια στιγμή γίνονται εκλογές
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος eurokinissi

Για δομική υποεκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, συγκρίνοντας τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματός του στις απερχόμενες εκλογές με αυτά της κάλπης.

Τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “περιορισμένη” την αξία των μετρήσεων, σημειώνοντας ότι “είναι περιορισμένη γιατί η πιο κρίσιμη μέτρηση είναι ότι αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία του κόσμου δεν βγάζει τον μήνα, και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει”.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, σχετικά με τον πληθωρισμό που όπως είπε “δεν είναι ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει περιστασιακά” για να συνεχίσει επικρίνοντας την κυβερνητική πολιτική που “αντί να λύνει προβλήματα τα πολλαπλασιάζει”.

Ως παράδειγμα χρησιμοποίησε την κατάσταση γύρω από τα καύσιμα, σημειώνοντας πως “ήδη από τον Οκτώβριο η Κομισιόν έχει δώσει μέσω της εργαλειοθήκης την δυνατότητα να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτατα όρια”.

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε, βάσει των παραπάνω, να είναι περισσότερος ο κόσμος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι κάτι τέτοιο αποτυπώνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

“Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά οι μεγάλες πλειοψηφίες διαφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές” είπε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα, σημείωσε ότι θα φανεί αν αυτά αντιμετωπίζουν εννιά μήνες ακραίας αισχροκέρδειας. Όπως είπε, “πλέον δεν μιλάμε μόνο για το ρεύμα, αλλά και για τα τρόφιμα, τα καύσιμα το σύνολο του πληθωρισμού που διαλύει το λαϊκό εισόδημα”.

Στη συνέχεια σχετικά με τις δημοσκοπήσεις είπε ότι “έχουν ένα βασικό μειονέκτημα, ότι κάποια στιγμή γίνονται εκλογές” ανφερόμενος στο ποσοστό του 26% που έδιναν πριν τις απερχόμενες εκλογές οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στις εκλογές έφτασε το 32%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει “δομική υποεκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα