Ηλιόπουλος προς Οικονόμου: Η αλαζονεία και η μετάθεση ευθυνών έχουν καταντήσει αηδία

Ηλιόπουλος προς Οικονόμου: Η αλαζονεία και η μετάθεση ευθυνών έχουν καταντήσει αηδία
ΙΝΤΙΜΕ

Ξεκάθαρη απάντηση για την υπόθεση Κουκάκη ζητεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Νάσος Ηλιόπουλος και απαντά στις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου οτι "όλη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με την απειλή των παρακολουθήσεων".

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απαντά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος για το θέμα των παρακολουθήσεων κάνοντας λόγο για «αλαζονεία» και «μετάθεση ευθυνών».

«Μετά την πανδημία με το αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε όλη την Ευρώπη, την ενεργειακή κρίση με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος στην Ευρώπη, τα καύσιμα με την ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ, ο κ. Οικονόμου σήμερα μας ενημέρωσε πως και για τις παρακολουθήσεις η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη γιατί “όλη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με την απειλή των παρακολουθήσεων”», σημειώνει και σχολιάζει:

«Η αλαζονεία και η μετάθεση ευθυνών στον διεθνή παράγοντα για ό,τι στραβό κάνει ο κ. Μητσοτάκης έχει καταντήσει αηδία».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Ηλιόπουλος ζητά από τον κ. Οικονόμου μία «ξεκάθαρη απάντηση» στο εξής ερώτημα:

«Ισχύει η προ μηνών δήλωσή του για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη την οποία απέδιδε σε ιδιώτες και σύμφωνα με τον οποίο “θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό εάν η κυβέρνηση γνώριζε”; Ή ισχύει η διπλή παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στην Επιτροπή της Βουλής πως παρακολουθούσαν τον κ. Κουκάκη;».

Νωρίτερα και κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οκονόμου κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, είπε μεταξύ άλλων:

“Προφανώς, όλες οι κρατικές Υπηρεσίες πρέπει να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που έχουν, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, την ελληνική Δικαιοσύνη, για να προκύψουν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουμε. Ο Πρωθυπουργός έδειξε πολύ άμεσα αντανακλαστικά. Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που έγινε άμεσα την Παρασκευή. Όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτήν την απειλή. Υπάρχουν γνωστά περιστατικά και δημοσιεύματα απόπειρας παρακολούθησης των κινητών πολιτικών προσώπων και δημοσίων προσώπων σε πάρα πολλές χώρες, από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Είναι μια απειλή, απέναντι στην οποία και η χώρα μας και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να αντεπεξέλθουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Μόλις σήμερα, για παράδειγμα, έγινε γνωστό ότι και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Σπυράκη, είχε δεχθεί επίθεση στον υπολογιστή της, μια απόπειρα να υποκλαπούν στοιχεία από το μέιλ της. Ειδοποιήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και για άλλους ευρωβουλευτές…”
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα