Infosolutions: Τι βρήκαμε στις διευθύνσεις της εταιρίας, που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ

Infosolutions: Τι βρήκαμε στις διευθύνσεις της εταιρίας, που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ

Το NEWS 247 βρέθηκε στη Γλυφάδα και στις φερόμενες διευθύνσεις της έδρας της Info-solutions που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Η σχολή μαγειρικής για παιδιά, το φοροτεχνικό και φωτοτυπικό γραφείο, οι πολίτες που (κάνουν ότι δεν) γνωρίζουν και τελικά, η εταιρία - φάντασμα που διχάζει την ίδια τη ΝΔ που "υπηρέτησε" (Pics)

Άφαντη, “άστεγη” και τελικά περισσότερο επιχείρηση – φάντασμα φαίνεται να είναι η εταιρία που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη και οργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ την Κυριακή που κατέληξαν στο απόλυτο φιάσκο. Το NEWS 247 “όργωσε” τις γειτονιές στη Γλυφάδα, προκειμένου να βρει τα γραφεία της, ωστόσο αυτό που εντοπίσαμε ήταν μάλλον το αντίθετο από εταιρία πληροφορικής.

Ένα λογιστικό γραφείο, αλλά και μία σχολή μαγειρικής για παιδιά στις ίδιες διευθύνσεις! Το γεγονός όπως είναι φυσικό, δημιουργεί περισσότερα ακόμη ερωτηματικά για την νομιμότητα και την αξιοπιστία της εταιρίας που από το 2009 αναλάμβανε “γαλάζια” έργα και μάλιστα με την έγκριση και σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι η εταιρία του Αθανάσιου Κλωνάρη και της Μαρίας Τυρμάκη Ο.Ε., με αντικείμενο εργασίας τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, φαίνεται να έχει ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της την 12/10/2004, δεν διαθέτει ιστοσελίδα στο FB, δεν είναι καταχωρημένη στην ΕΕΤΤ, δεν φαίνεται να διαθέτει ISO 27001 και έχει τα εξής στοιχεία:

Διεύθυνση:

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 48, 16675 ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΟΥ:

ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Κωδικός ΔΟΥ:

1139

Ημ.Έναρξης:

12/10/2004

Συνολικά, το κόστος της εκλογικής διαδικασίας που ανέλαβε να φέρει εις πέρας, υπολογιζόταν περίπου στα 700.000 για την πρώτη Κυριακή και σχεδόν άλλα 150.000 για τον επαναληπτικό γύρο (εάν αυτός διεξάγονταν).

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

Τι υπάρχει στην πραγματικότητα στη διεύθυνση της εταιρίας – φάντασμα:

Στην πρώτη διεύθυνση που αναφέρεται ως έδρα της εταιρίας με επωνυμία “INFOSOLUTIONS – ΚΕΚΕΣ Ν. – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ ΟΕ” στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα και Ηρακλέους 58 στην Γλυφάδα, στεγάζεται όχι εταιρία Πληροφορικής, αλλά η Kids Cooking Club, δηλαδή Σχολή Μαγειρικής για παιδιά που ειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και διατροφικής αγωγής.

 

Σε μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με εργαζόμενους εκεί, ανέφεραν στο NEWS 247 ότι “πριν περίπου δύο με τρία χρόνια, υπήρχε όντως στον ίδιο χώρο εταιρία πληροφορικής, που ωστόσο, αποχώρησε από το κτίριο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία”.

Στην δεύτερη και βασική διεύθυνση που εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα ως έδρα της “ΙNFOSOLUTIONS – To the rescue, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ ΟΕ” (η οποία μάλιστα δηλώσει υπό κατασκευή, μετά το φιάσκο της Κυριακής), στην Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Νικολάου 48 επίσης στη Γλυφάδα, συναντήσαμε το Digital Copy Centre and Tax Support, το STS, εταιρία φοροτεχνικών, λογιστικών, δηλώσεων και φωτοτυπικών.

Με μία πρόχειρη ματιά στο ίντερνετ, το λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο “STS” με έδρα στη Γλυφάδα έχει επίσημη ιστοσελίδα το spilio.gr και παρέχει ολοκληρωμένες λογιστικές υπηρεσίες, αλλά και λογιστική πληροφόρηση, με την κυρία Φωτεινή Σπηλιοπούλου να παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτρια.

Στην δε επαφή μας με το εν λόγω λογιστικό γραφείο (και προφανώς με την ίδια, μέσω θυροτηλεφώνου), αλλά και στην ερώτηση εάν στεγάζεται εταιρία με την επωνυμία INFOSOLUTIONS σε άλλο όροφο του ίδιου κτιρίου, η ίδια μάς απάντησε ότι: “Δεν μπορώ να σάς απαντήσω!” (Τα συμπεράσματα δικά σας).

 

 

Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται ακόμη μία εταιρία, με την επωνυμία “KO Group”. Η προσπάθειά μας να συναντήσουμε βέβαια κάποιον που να μπορεί να μάς δώσει επιπλέον πληροφορίες, έπεσε εξίσου στο κενό. Το κουδούνι δεν λειτουργεί και οι υπάλληλοι άφαντοι!

Σε αναζήτηση στο ίντερνετ, ανακαλύψαμε ότι η “OK Group” είναι (ή ήταν) ασφαλιστικό γραφείο, με τηλέφωνο 210-9602510, στο οποίο όμως και πάλι δεν απαντά κανείς (ο ήχος κλήσης παραπέμπει σε τηλεφωνικό αριθμό εκτός λειτουργίας άλλωστε!).

Ακόμη πιο άτυχοι σταθήκαμε να μάθουμε πληροφορίες από τον Βασίλη Δοσούλα τον νεαρό που έχασε και τα δύο του πόδια από Flying Dolphin το 1994, αλλά και ιδιοκτήτη του MushRoom Restaurant, το οποίο στεγάζεται ακριβώς δίπλα από την φερόμενη έδρα των γραφείων της Info-solutions, καθώς το εστιατόριο έχει κλείσει οριστικά (λόγω έξωσης) και πλέον ο χώρος ενοικιάζεται.

 

Οι άνθρωποι πίσω από την INFOSOLUTIONS

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες των δύο εταιρειών της ομόρρυθμης εταιρείας με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ, υποδεικνύουν ότι:

Ο Αθανάσιος Κλωνάρης διατηρεί την “INFINITY ΕΠΕ” (στην οποία ανήκει η INFOSOLUTIONS) στη Γλυφάδα.

Αυτή η εταιρεία έχει στο βιογραφικό της έργα εκατοντάδων ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΕΛΟΤ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ η σημαντικότερη δουλειά της ήταν η σύμβαση με την Γενική Γραμματεία στο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, αντί αμοιβής σχεδόν 4.500 ευρώ.

Η Ελένη Τυρμάκη από το 2006 και έως τον 2011 διατηρούσε την δεύτερη εταιρεία “INFOLEARNING SERVICES” η οποία διοργάνωνε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Πιο αναλυτικά:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers.

 

Μεταξύ άλλων, παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα και επίλυε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του δικτυακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο “Βήμα”, εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία INFOSOLUTIONS είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια “ομπρέλα” τεχνικής προστασίας.

Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με την “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο” για παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Από την εποχή πάντως που η εταιρεία αναλάμβανε έργα της τάξης των 2.000 έως 7.500 ευρώ πέρασε με την προσφορά που έδωσε για τη διεξαγωγή των εκλογών της Ν.Δ. σε άλλη οικονομική σφαίρα, αφού η προσφορά της αν και φθηνότερη φέρεται να άγγιζε τα 750.000.

Πάντως, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε αμφισβήτηση σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρίας να αντέξει μια τέτοια δύσκολη διαδικασία.

Όλα τα έργα που έφερε εις πέρας η INFOSOLUTIONS

Η ΚΕΦΕ (λίγο αργά πλέον) εναντίον της INFOSOLUTIONS

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) με ανακοίνωσή της επέρριψε τις ευθύνες για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στην εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή τους.

“Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της”, αναφέρονταν στην λιτή ανακοίνωση, λίγη ώρα μετά την αναβολή των εκλογών.

Μάλιστα, η ΚΕΦΕ γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση.

Η τελευταία εξέλιξη μετά την αναβολή, βρέθηκε άλλωστε και στο επίκεντρο της συνάντησης του εκπροσώπου της εταιρείας με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα.

Η εταιρεία υπέγραψε δήλωση αποδοχής ευθυνών και επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει από το κόμμα, ύψους 400.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες που θα παρείχε ήταν η κατασκευή ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε εκλογέας στο κάθε εκλογικό τμήμα και μέσω αυτού θα επιστοποιείτο ότι ο κάθε εμφανιζόμενος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών που χρησιμοποιήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ θα γινόταν μετάδοση-επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η παρουσίασή τους.

Παράλληλα, η εταιρεία έπρεπε να στείλει τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες στους υπευθύνους των ΝΟΔΕ τις τερματικές συσκευές (tablets) και μια πλαστική κάρτα με μοναδικό, κρυφό κωδικό για τη διεξαγωγή των εκλογών. Στο ποσό των 750.000 ευρώ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός των συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών, η σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, η εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και η τηλεφωνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκλογών, η επιτόπια τεχνική υποστήριξη στα εκλογικά κέντρα στους 52 νομούς και η προμήθεια 2.500 tablets (αξίας περίπου 230.000 ευρώ).

Το site της πάντως, βρίσκεται μέχρι και σήμερα υπό κατασκευή:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα