Ήρθε το κόμμα των απόστρατων

Ήρθε το κόμμα των απόστρατων
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του κόμματος Αποστράτων Αξιωματικών, "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας", στην Αθήνα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Και το όνομα αυτού, "Σύνδεσμος". Είναι η ονομασία του νέου κόμματος, αυτού των αποστράτων. Η πολιτική βάφτιση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Η τελετή ίδρυσης και η παρουσίαση της κεντρικής πολιτικής θέσης του νέου κόμματος, αυτού των αποστράτων, έγινε επισήμως σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το κόμμα ονομάζεται “Σύνδεσμος”.

Σύμφωνα με το καταστατικό του αλλά και προηγούμενα δημοσιεύματα, οι βασικές αρχές και στόχοι του κόμματος είναι οι ακόλουθοι:

– Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του. Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.

– Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο την βελτίωση της απόδοσης του και όχι απλά την οριζόντια μείωση του προσωπικού.

Νέα οργάνωση με την λογική του ελάχιστου απαραιτήτου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού. Ενιαίο μισθολόγιο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του δημόσιου και αξιοποίηση του διαδικτύου, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών, συνεχής αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων.

Δραστική μείωση του κόστους διοίκησης (περιορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, του αριθμού των ειδικών συμβούλων, των ενοικίων κλπ.) Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων. Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων από μηδενική βάση. Καθιέρωση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα