Αποχώρηση Κοτσακά από το ΠΑΣΟΚ

Αποχώρηση Κοτσακά από το ΠΑΣΟΚ

Πρώην υπουργός, ο Αντώνης Κοτσακάς ουδέποτε είχε έρθει σε φανερή τουλάχιστον ρήξη με τις ηγεσίες του κινήματος. Ετούτη τη φορά όμως, όχι μόνο διαφώνησε αλλά αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο

Το όνομα του Αντώνη Κοτσακά δεν είναι άγνωστο σε όσους ασχολούνται μετά του ΠΑΣΟΚ. Πρώην υπουργός και βουλευτής, υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο Α. Κοτσακάς απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, το στέλεχος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το “τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ”.

Μάλιστα, ενθυμούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι “θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα”, ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, “όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή”.

Ακόμα, στην επιστολή του πρώην υπουργού γίνεται λόγος για “συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος”.

“Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού” αναφέρει ο κ. Κοτσακάς ο οποίος προσθέτει ότι “ως έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική”.

Αξίζει να σημειωθεί και να τονισθεί πως υποστηρίζει ότι έχει επίγνωση των προσωπικών του ευθυνών τουλάχιστον μέχρι το 1996 καθώς “από τότε βρίσκομαι σε διαρκή διαφωνία και αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, τόσο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη όσο και επί ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου”.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα