Κ. Μητσοτάκης: Λανθασμένη η καρατόμηση Σαββαΐδου

Κ. Μητσοτάκης: Λανθασμένη η καρατόμηση Σαββαΐδου
ΣΠΑΡΤΗ-ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σπάρτη.(EUROKINISSI-ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΡΟΣ) Eurokinissi

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει την Κατερίνα Σαββαΐδου από τα καθήκοντά της

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την απόφαση της κυβέρνησης για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος.

Συγκεκριμένα το τιτίβισμα του κ. Μητσοτάκη αναφέρει πως “Λάθος η καρατόμηση Σαββαΐδου, όπως λάθος και η αποπομπή Θεοχάρη”. Παράλληλα, στο ίδιο ποστ σημειώνει “Χρειαζόμαστε πραγματικά ανεξάρτητες δομές στη δημόσιο διοίκηση”.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της κ.Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της, φέρεται να δόθηκε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Έχει επίσης κληθεί από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου να δώσει εξηγήσεις για επανεξέταση προστίμου 78 εκ ευρώ σε εταιρεία.

Την παραίτηση της κ.Σαββαΐδου από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν εντολής του κ.Τσίπρα. Η κ.Σαββαΐδου όμως κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθετο να παραιτηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα