Κ. Πιερρακάκης: Νέα βιομηχανική πολιτική, για να προστατευθούν οι άνεργοι

Κ. Πιερρακάκης: Νέα βιομηχανική πολιτική, για να προστατευθούν οι άνεργοι

Στην πράγμα έκλεισε η πανευρωπαϊκή καμπάνια "Επανεκκινώντας την Ευρώπη". Από την Ελλάδα συμμετείχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κ. Πιερρακάκης.

Την Πράγα επισκέφτηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «ΕΛΙΑ», Κυριάκος Πιερρακάκης για να συμμετάσχει στο κλείσιμο της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας της τελευταίας διετίας από τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες του Κοινοβουλίου και με τίτλο «Επανεκκινώντας την Ευρώπη (Relaunching Europe)».

Για τον παραπάνω λόγο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό θέμα “Αναπτύσσοντας την Ευρώπη μαζί (Europe Growing Together)”.

Στο συγκεκριμένο γεγονός μίλησαν τόσο ο Μάρτιν Σούλτς όσο και ο Χάνες Σβόμποντα, ενώ μεταξύ άλλων είχαν κληθεί να μιλήσουν και 6 νέοι επιστήμονες από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, ανάμεσα στους 6 νέους συμμετείχε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά και οικονομολόγος, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω σε ζητήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι 6 νέοι Ευρωπαίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν τοποθετήσεις και να θέσουν ερωτήματα στο Μάρτιν Σούλτς.

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για το πως η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα βιομηχανική πολιτική για να λύσει το πρόβλημα των 27 εκατομμυρίων ανέργων. Επίσης, μίλησε για το οικοσύστημα καινοτομίας το οποίο αναδύεται στην Ελλάδα, για την ανάγκη να διευρυνθούν αντίστοιχες πολιτικές στο σύνολο των χωρών της ηπείρου, ενώ έκανε και μια σύντομη αναφορά στην ανάγκη της προστασίας των πολιτών, σε ότι αφορά την ασφάλεια περιβάλλοντος και προϊόντων.

Τέλος, ρώτησε το Μάρτιν Σούλτς ποια συγκεκριμένα βήματα προτίθεται να λάβει αν εκλεγεί πρόεδρος της νέας επιτροπής μετά τις Ευρωεκλογές, αναφορικά με τη νέα βιομηχανική πολιτική που η Ευρώπη χρειάζεται.

Με το πέρας της εκδήλωσης, οι 6 νέοι συνυπέγραψαν τις 10 δεσμεύσεις των Σοσιαλιστών για την Ευρώπη, μαζί με τους κκ. Σούλτς και Σβόμποντα.

Ο κ. Πιερρακάκης είχε σύντομη συνομιλία με Σουλτς και Σβόμποντα μετά το τέλος των εργασιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα