Καμία επικοινωνία Πολύδωρα- Καραμανλή για το θέμα του ΕΣΡ

Καμία επικοινωνία Πολύδωρα- Καραμανλή για το θέμα του ΕΣΡ
ΑΘΗΝΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχουν να μιλήσουν πάνω από τρία χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες. Το παρασκήνιο της πρότασης του Μαξίμου και ο πόλεμος Καμμένου- ΝΔ

Η επιλογή του Μαξίμου να προτείνει τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μπορεί να έπεσε ήδη στο κενό, αφού μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα τέσσερα πέμπτα, και μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είχε όμως όπως φαίνεται εξ αρχής ως στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της ΝΔ αρχικά ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι θέμα προσώπων και στη συνέχεια με ανακοίνωση υποστήριξαν ότι ο κ.Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη θέση, υπενθυμίζοντας με διαρροή ότι είχε προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

Δεν ήταν αυτός ο λόγος βέβαια για τον οποίο ο κ.Πολύδωρας είχε διαγραφεί από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο ΕΝΦΙΑ. Οι δηλώσεις Πολύδωρα για τη ΧΑ είχαν γίνει Ιούλιο του 2013 και διεγράφη το Δεκέμβριο όταν δεν ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ.

Ακολούθησε η δημιουργία κόμματος, το οποίο συνεργάστηκε με τα σχήματα των Χρήστου Ζώη και Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν είχε όμως τύχη στις ευρωεκλογές του 2014.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος χθες έσπευσε να αξιοποιήσει την πρόταση Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ και την άρνηση της ΝΔ με στόχο τους καραμανλικούς ψηφοφόρους: Με ανακοίνωση του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχή του καραμανλισμού, στον Βύρωνα Πολύδωρα ή στους θιασώτες του Παττακού και στους βιβλιοπώλες των ρατσιστικών και αντισημιτικών βιβλίων που έχει επιλέξει σήμερα ως αντιπρόεδρο και στελέχη του. Είναι η ώρα να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θα βάλει οριστική ταφόπλακα στην ψυχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους θα είναι”.

Σημειωτέον όμως ότι συνεργάτες του κ.Καραμανλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του News247 διευκρίνιζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση και καμία ενημέρωση από τον κ.Πολύδωρα για το θέμα του ΕΣΡ.

Μάλιστα ο κ.Καραμανλής και ο κ.Πολύδωρας έχουν να μιλήσουν πάνω από τρία χρόνια, δηλαδή πριν από τη διαγραφή του πρώην Προέδρου της Βουλής από τη ΝΔ.

Ο κ.Πολύδωρας, ο οποίος ήταν υφυπουργός Προεδρίας αρμόδιος για θέματα τύπου επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και κυβερνητικός εκπρόσωπος, από πέρυσι το Φεβρουάριο με κείμενο του είχε στηρίξει το νόμο Παππά και φαίνεται πως την τελευταία εβδομάδα και ειδικά μετά την απόφαση του ΣτΕ υπήρξαν επαφές με το Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επικοινωνία του Μαξίμου με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής για το θέμα του ΕΣΡ έγινε την Πέμπτη με πρωτοβουλία Τσίπρα ο οποίος και μίλησε για μισή ώρα με τον κ.Πολύδωρα. Θέση του κ. Πολύδωρα ήταν πως θέλει να βοηθήσει στα εθνικά θέματα και πως δεν τον ενδιαφέρουν τα υπουργεία. Έπειτα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον κ. Παρασκευόπουλο στο Μαξίμου και “κλείδωσε” προχθες η συνάντηση μετά τον Αη Στράτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα