Καμία σκέψη για κούρεμα καταθέσεων, διαβεβαιώνει ο Αλεξιάδης

Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την επεξεργασία και την εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις: α) των Οδηγιών 2014/107/ΕΕ και (ΕΕ) 2015/2060, β) των Οδηγιών 2014/86/ΕΕ και 2015/121/ΕΕ, γ) της Οδηγίας 2013/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την επεξεργασία και την εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών "Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις: α) των Οδηγιών 2014/107/ΕΕ και (ΕΕ) 2015/2060, β) των Οδηγιών 2014/86/ΕΕ και 2015/121/ΕΕ, γ) της Οδηγίας 2013/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση στα αυτοκίνητα και δεσμεύθηκε ότι η φορολογία των αυτοκινήτων θα καταστεί πιο δίκαιη.

Τις φημολογίες περί κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων διέψευσε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις στα αυτοκίνητα.

«Θέλω να πω με σαφήνεια, ότι δεν υπάρχει ούτε στο σχεδιασμό, ούτε στη διαπραγμάτευση, ούτε πουθενά αλλού τέτοια σκέψη για κούρεμα καταθέσεων» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Κατήγγειλε μάλιστα, σε αυστηρό τόνο ότι αυτή τη στιγμή, «όποιος μιλάει για τέτοια θέματα, πολιτικά κινδυνολογεί και δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλει να πει και το μόνο που δημιουργεί, είναι πρόβλημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διέψευσε, όμως και τις φημολογίες περί φορολογικών επιβαρύνσεων στα αυτοκίνητα οι οποίες εντάθηκαν μετά τη συγκρότηση διυπουργικής ομάδας εργασίας για το θέμα. «Δεν ετοιμάζουμε νέες φορολογίες και νέες επιβαρύνσεις» είπε και υπογράμμισε ότι η διυπουργική ομάδα εργασίας θα μελετήσει όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τα αυτοκίνητα δηλαδή «τα τέλη κυκλοφορίας, τη λειτουργία των ΚΤΕΟ, ζητήματα ασφάλειας, τεκμήρια, και τη φορολόγηση των αυτοκινήτων». «Όλα αυτά τα πράγματα, ήταν έξω από ένα κεντρικό σχεδιασμό και ποιος μηχανισμός θα τα ελέγχει, το κάθε Υπουργείο έκανε τα δικά του» είπε και σημείωσε ότι πλέον θα υπάρχει συντονισμός των τριών συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομικών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος).

«Θα πάμε σε ρεαλιστικές λύσεις, εφαρμόσιμες και θα κάνουμε τη φορολογική επιβάρυνση για τα αυτοκίνητα πιο δίκαιη, αναλογική και κυρίως, πιο αποτελεσματική» είπε και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει καμία φόρο-καταιγίδα ή αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων». «Όταν θα κλείσει αυτός ο κύκλος, που άνοιξε τώρα και θα τελειώσει μέσα στο 2016 με διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες, η φορολογία, όσον αφορά γενικά το θέμα των αυτοκινήτων, θα γίνει πιο λογική, ρεαλιστική και πιο ανταποδοτική για το Ελληνικό Δημόσιο» πρόσθεσε.

SHARE: