Καμίνης: 'Η δίκη της ΧΑ πρέπει να τελειώνει. Να αποδοθεί δικαιοσύνη'

Καμίνης: 'Η δίκη της ΧΑ πρέπει να τελειώνει. Να αποδοθεί δικαιοσύνη'

"Είχα χρέος να καταθέσω στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να πω και όλα αυτά που γνώριζα για τα βίαια επεισόδια την Αθήνα", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μας τιμά, δεν έχει ακροατήριο, πρέπει να τελειώνει, να αποδοθεί δικαιοσύνη, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, τονίζοντας ότι πήγε στη δίκη της Χρυσής Αυγής “γιατί υπήρξα και εγώ θύμα του Γερμενή, είχα χρέος να καταθέσω και έπρεπε να πω και όλα αυτά που γνώριζα για τα βίαια επεισόδια την Αθήνα”.

Σχετικά με την καθαριότητα ο δήμαρχος της Αθήνας ανέφερε ότι “Θέλουμε να έχει δημόσιο χαρακτήρα ο δήμος και ήδη έχουμε κάνει πρόσκληση για πρόσληψη 400 υπαλλήλων στην καθαριότητα ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει αλλάξει το 70% του εξοπλισμού της καθαριότητας”.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε επίσης ότι πρέπει “να ανοίξει η συζήτηση για τη δημιουργία κέντρων ελεγχόμενης χρήσης για τοξικομανείς, στην Αθήνα στα οποία την εποπτεία πρέπει να έχει ο Δήμος που γνωρίζει και την πόλη και το πρόβλημα”.

Ο δήμαρχος τάχτηκε υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές για “να μπορούν να ψωνίζουν οι πολυάσχολοι άνθρωποι” ενώ σχετικά με την υπερεργασία και τις νόμιμες αμοιβές των εργαζομένων σε αυτά δήλωσε πως “υπάρχει επιθεώρηση εργασίας, για να διασφαλίσει υγιείς εργασιακές σχέσεις και χρειάζεται επίσης καλός, υγιής συνδικαλισμός”.

Αναφερόμενος στις γειτονιές της πρωτεύουσας ο κ. Καμίνης στάθηκε στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που “λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο”, και το “πρωτοποριακό δημοτικό ιατρείο που προσφέρει μεγάλη γκάμα κοινωνικών υπηρεσιών και στο οποίο έχουν εξυπηρετηθεί 12.000 άνθρωποι μέσα σε δύο μήνες”

Ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα τονίζοντας ότι “στο τέλος της θητεία μας θα φανούν τα έργα μας” ενώ ανέφερε ότι “πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στα θέματα της γραφειοκρατίας” παρότι “παλέψαμε με μεγάλα συμφέροντα και κατεστημένες αντιλήψεις”.

 

SHARE: