Καμμένος: Δε θα ζητήσω την παραπομπή Σαλμά

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε συγκλονισμένος από την απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού, εκτιμώντας ότι ο Σαμαράς τον αντικατέστησε από το Υγείας επειδή δεν έκανε το χατίρι των πολυεθνικών. Αποφάσισε ως εκ τούτου ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, έδωσε όμως το σήμα ο ίδιος για μη παραπομπή

Την απόφαση του να μην ψηφίσει για την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι συγκλονίστηκε με την κατάθεση Σαλμά, διότι όπως ερμήνευσε ουσιαστικά ο κ.Σαλμάς είπε ότι αντικαταστάθηκε από το Υγείας επειδή δεν έκανε τα χατίρια των πολυεθνικών. Αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τις εταιρείες αυτές, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ανακοίνωσε λοιπόν ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν ναι για τη σύσταση προανακριτικής για τους εννέα από τους δέκα φερόμενους ως εμπλεκόμενους, αλλά όσον αφορά στον κ.Σαλμά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, έδωσε όμως το σήμα ο ίδιος για μη παραπομπή. "Προσωπικά εγώ δε θα ζητήσω την παραπομπή του, για να διευκολύνω το έργο του ως μάτρυρας και να μπρέσουμε να διαλευκάνουμε την υπόθεση", δήλωσε.

Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Θυμάστε στα πρωτοσέλιδα της εποχής πως αδικείτο ο Άκης; Και έκλεισε η εξεταστική με τις υπογραφές Βενιζέλου και Λοβέρδου, λέγοντας ότι οι λογαριασμοί ήταν τηλεφωνικοί αριθμοί;" είπε και πρόσθεσε: "Ακούσαμε το Βενιζέλο που συμμετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν στα υπουργικά έδρανα μαζί με τον Πάγκαλο, ο οποίος έλεγε ότι τη σημαία έπρεπε να την πάρει ο αέρας στα Ίμια, να τολμά να μιλά για τα εθνικά και τα Ίμια." Ζήτησε μάλιστα: "Σε τέτοιες συζητήσεις ας αφήσουμε έξω τα εθνικά θέματα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαλμάς: Η Novartis πλήρωνε ΜΜΕ για να με πολεμήσει

Κουρουμπλής: Ο Σαλμάς μου έδωσε το 2014 τις πληροφορίες για τη Novartis

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η μάχη για το σκάνδαλο Novartis

ADVERTISING

SHARE: