Καμμένος για έρευνες Egyptair: Aνθρώπινο μέλος, δύο καθίσματα και βαλίτσες στα συντρίμμια

Καμμένος για έρευνες Egyptair: Aνθρώπινο μέλος, δύο καθίσματα και βαλίτσες στα συντρίμμια

Σημαντικά ευρήματα από τα συντρίμμια του Airbus της Egyptair. Οι έρευνες επεκτείνονται και προς τα δυτικά στο ελληνικό FIR, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες για το Airbus της Egyptair, ενώ συμμετείχαν σε αυτές ένα C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημείωσε πως βρέθηκε ανθρώπινο μέλος, δύο καθίσματα και βαλίτσες στην περιοχή όπου γινόντουσαν οι έρευνες, νοτιότερα από το σημείο απώλειας σήματος.

Η εν λόγω περιοχή, όπως είπε, βρίσκεται νότια και ανατολικά του σημείου απώλειας επαφής και βορειότερα από τη χθεσινή τοποθεσία των “ευρημάτων” όπως έλεγαν χθες, που εν τέλει δεν ήταν ευρήματα του αεροσκάφους.

Οι έρευνες επεκτείνονται και προς τα δυτικά στο ελληνικό FIR, ενώ σχετικά με τα αίτια της συντριβής είπε ότι οι ειδικοί θα εξηγήσουν πώς και γιατί από 37.000 το αεροσκάφος έπεσε στα 8.500 πόδια, κάνοντας στροφή 90 μοιρών στα δεξιά και στη συνέχεια 360 μοιρών στα αριστερά.

Νωρίτερα, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε σήμερα συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα επιβατών της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της Egyptair που συνετρίβη χθες στη Μεσόγειο Θάλασσα με 66 επιβαίνοντες.

“Πολεμικά αεροπλάνα και πλοία βρήκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών και συντρίμμια του αεροπλάνου 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας”, ανακοίνωσε ο στρατός τονίζοντας ότι διεξάγει ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού.

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Τα συλλυπητήριά του για το αεροπορικό συμβάν στο αεροσκάφος της Aigyptair, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα