Καμμένος: Η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έστησε μέτωπο Novartis – Macedonia

Καμμένος: Η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έστησε μέτωπο Novartis – Macedonia
Ο Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει "να ψοφήσει η γίδα της χώρας". Μίλησε για «όψιμους ψευτομακεδονομάχους» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν θα επιλέξει τη γραμμή Καραμανλή ή τη γραμμή Γεωργιάδη στο ονοματολογικό.

Βαρύτατες καταγγελίες κατά στελεχών της ΝΔ ότι έστησαν αντιπαράθεση για το ονοματολογικό για να γλιτώσουν από ενδεχόμενες διώξεις για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφοράς όπως το σκάνδαλο Novartis απεύθυνε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι η «ακροδεξιά συνιστώσα» της ΝΔ έστησε μέτωπο Novartis-Macedonia λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο του χώρου της Υγείας. Μίλησε μάλιστα για «όψιμους ψευτομακεδονομάχους» που είχαν παραδώσει τον όρο Μακεδονία πολλά χρόνια πριν και τώρα στήνουν «μαύρο μέτωπο» με τη διαπλοκή και την «τρόικα εσωτερικού». Κατήγγειλε επίσης επιχειρηματίες ότι «χρηματοδοτούν κόμματα με λεφτά», «πλήρωσαν αποστασίες», και «εξαγόρασαν βουλευτές» στο πλαίσιο μιας «πρωτόγνωρης πολιτικοοικονομική κοινοπραξίας». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε σε «αδίστακτους πολιτικούς υποκινητές του νέου Μακεδονικού» και χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφο και δήθεν» τον Μακεδονικό αγώνα τους. Προειδοποίησε δε ότι βουλευτές της ΝΔ «θα παίρνουν άδεια από την φυλακή για να έρθουν να ψηφίσουν» στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «κατηγορητήρια θα χτυπήσουν την πόρτα».

Ταυτόχρονα, επανέλαβε το αίτημα του για ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών. «Όταν έρθει, και αν έρθει η συμφωνία, έχουμε ξεκαθαρίσει τι θα κάνουμε» είπε και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει το κόμμα του από τη στιγμή που υπόσχεται άλλα στην κυρία Μέρκελ. «Ο κ. Μητσοτάκης θα ακολουθήσει τη γραμμή του Βελιγραδίου του Κώστα Καραμανλή ή του Άδωνι Γεωργιάδη;» ανέφερε.

Η ΝΔ θέλει να ψοφήσει η γίδα της χώρας

Επίσης καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «πήγε ως παράκλητος» στην Ευρώπη σε συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και Όλαφ Σολτς «για να μη μιλήσει κανείς για καθαρή έξοδο και έξοδο από την κρίση». Κατήγγειλε, όμως, και τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ καθώς και του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη καταλογίζοντάς τους ότι προσπαθούν να δυναμιτίσουν την εικόνα της χώρας. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θέλει απλώς “να ψοφήσει η γίδα του γείτονα” αλλά “να ψοφήσει και η γίδα της χώρας” και σημείωσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν θα λειτουργούσε έτσι η ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσαντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα