Καμμένος: ‘Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου’

Καμμένος: ‘Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου’
Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό ζήτημα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό βήμα» την επικείμενη διαβίβαση του Φακέλου στην Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Ζήτησε να ανοίξει και ο φάκελος της Χούντας «για να δούμε ποιοι συνεργάστηκαν»

Υπέρ του ανοίγματος «όλων των φακέλων της Κύπρου» τάχθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για το Κυπριακό. 

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό βήμα» την επικείμενη διαβίβαση του Φακέλου σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα πολύχρονο αίτημα των Ελληνοκυπρίων που δεν είχε ικανοποιηθεί από την ελληνική πλευρά. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ανέφερε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να ανοίξει και «ο φάκελος της Χούντας» για να δούμε ποιοι συνεργάστηκαν. «Και ο φάκελος της Κύπρου και ο Φάκελος της Χούντας πρέπει να δοθούν στον ελληνικό λαό και να καταγραφούν στην ελληνική ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση, θέλει την Κύπρο υπόδουλη

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ο κ. Καμμένος τόνισε ότι παρά τη διακοπή των συνομιλιών υπήρξαν επιτυχημένα αποτελέσματα γιατί «για πρώτη φορά η Ελλάδα έθεσε την κατάργηση των εγγυήσεων ως πρωταρχικό θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». «Μέχρι τώρα υπήρχαν ρητορικές τοποθετήσεις χωρίς να τεθούν σε διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Καμμένος και σημείωσε ότι αυτή τη φορά η ελληνική θέση ήταν σαφέστατη από την πρώτη στιγμή. 

Συνεχάρη, μάλιστα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τους χειρισμούς του λέγοντας ότι «για πρώτη φορά η εθνική θέση διατυπώθηκε με απόλυτη ακρίβεια» και ανάγκασε την τουρκική πλευρά να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της ότι δηλαδή δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού. «Η τουρκική πλευρά θέλει την Κύπρο υπόδουλη με την παραμονή τουρκικών δυνάμεων στο νήσι» κατήγγειλε ο κ. Καμμένος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα