Καμμένος: Παράνομη πολεμική επιχείρηση οι απειλές της Τουρκίας περί απαγωγής των οκτώ

Καμμένος: Παράνομη πολεμική επιχείρηση οι απειλές της Τουρκίας περί απαγωγής των οκτώ
MARINEZA VAMVAKARI

Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει ΝΑΤΟ και ΕΕ πως η Τουρκία προαναγγέλει ουσιαστικά πολεμική επιχείρηση εντός μίας άλλης χώρας της Συμμαχίας για την απαγωγή των Τούρκων στρατιωτικών

Για τις απειλές της Άγκυρας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς θα ενημερώσει ΝΑΤΟ και ΕΕ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της πολυεθνικής άσκησης ειδικών επιχειρήσεων  «SALAMIS STORM 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο.

“Θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Παράλληλα, θα τους ενημερώσω και για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής και κανόνα διεθνούς δικαίου την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση την οποία έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η δικαιοσύνη λόγω της παρέλευσης του 18μηνου αποφάσισε να μην εκδώσει. Το ίδιο θα κάνω και αύριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ”, είπε ο κ.Καμμένος.

“Η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο το πώς η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες συνύπαρξης και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Πώς δηλαδή, ένας σύμμαχος προαναγγέλλει ουσιαστικά μια παράνομη πολεμική επιχείρηση εντός μιας άλλης χώρας της Συμμαχίας”, πρόσθεσε.

Ο κ.Καμμένος παρακολούθησε την άσκηση μαζί με τους ομολόγους του της Σερβίας Aleksandar Vulin και ο της Ρουμανίας Mihai – Viorel Fifor.

Στην άσκηση παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Andrey Botsev, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας Στρατηγός Nicolae – Ionel Ciuca και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας Αντιστράτηγος Milosav Simovic, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα