Καμμένος στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ: “Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει, εγκαταλείπει”

Καμμένος στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ: “Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει, εγκαταλείπει”
Πάνος Καμμένος

Η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ πραγματοποιήθηκε για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά και τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών

«Η πίεση που ασκείται σε κάποιους από εμάς ξεπερνάει τα όρια και τις δυνατότητές τους. Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει εγκαταλείπει».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε, πριν λίγη ώρα, στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα και του Κώστα Γιοβανόπουλου.

Η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ πραγματοποιήθηκε για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά και τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών, ο δε Πάνος Καμμένος έλεγε σε συνεργάτες του ότι υπήρξαν ασφυκτικές πιέσεις κατά ορισμένων βουλευτών «με κάθε τρόπο».

Εξάλλου, οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν τόσο τον προβληματισμό τους για τον χρόνο εκδήλωσης της ανεξαρτητοποίησης, όσο και την έκπληξή τους, χαρακτήρισαν δε το γεγονός ως «κεραυνό εν αιθρία».

Νωρίτερα ο Κ. Γιοβανόπουλος και η Χρ. Γιαταγάνα με κοινή τους δήλωση εξηγούσαν τους λόγους αποχώρησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το ιστορικό των αποχωρήσεων

Η κρίση που ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες με την αποχώρηση των δυο βουλευτών είναι η τρίτη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και βρίσκει πια το κόμμα με πέντε λιγότερους βουλευτές, απ’ όσους είχε εκλέξει τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και έντονες διαφωνίες με τον Πάνο Καμμένο, αποχώρησαν ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Κουράκος, μαζί με τον τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Ζώη.

Από αυτή την εξέλιξη, προέκυψε η Νέα ΜΕΡΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Ζώη, που σήμερα συνεργάζεται με την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα, ο δε Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ.

Πριν από λίγους μήνες -και συγκεκριμένα στις αρχές Ιανουαρίου του 2014- διαγράφεται ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής, εξαιτίας της μη προσέλευσής του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που ακολούθησε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εσωκομματικά θέματα που είχαν προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος. Είχε προηγηθεί έντονη αμφισβήτηση και κριτική του κ. Νταβρή κατά του κ. Καμμένου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα