Κανέλλη: Το φίδι του φασισμού πρέπει να κοπεί. Δεν κρύβεται αν φορέσει γραβάτα

Κανέλλη: Το φίδι του φασισμού πρέπει να κοπεί. Δεν κρύβεται αν φορέσει γραβάτα
Δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2014, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη το 2012 σε τηλεοπτικό στούντιο. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, για τη δικαστική απόφαση απαλλαγής του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι, για τη στάση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους (Vids)

Για την δικαστική απόφαση που απάλλαξε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την επίθεση με το χαστούκι on camera, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στον ΣΚΑΪ.

“Αν είχατε ζήσει το μίσος και την μπόχα την ιδεολογική και αυτά που άκουσα εγώ μέσα στο δικαστήριο… Άκουσα ‘μωρή, αφού είσαι τόσο άρρωστη, να μην σώσεις να πάρεις σύνταξη’… Δεν έκανα μήνυση, το δήλωσα ότι δεν θα κάνω από την πρώτη μέρα”, είπε η κα Κανέλλη, χαρακτηρίζοντας το χαστούκι “απρόκλητη, κακοήθη επίθεση, που άρχισε με το νερό στη Δούρου. Υπάρχει ένα στυλάκι στην άποψη αυτή της Ακροδεξιάς παγκοσμίως”.

“Η Εισαγγελέας Αθηνών έκανε όπως όφειλε, εγώ αυτό δεν μπορώ να το δικάσω, μόνο πολιτικά μπορώ να το αντιμετωπίσω”, πρόσθεσε. “Δεν κάνω μήνυση, γίνεται αυτεπάγγελτη, δεν παρίσταμαι, θα πήγαινα ως μάρτυρας. Από τη στιγμή που άλλαξε η κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη, παύει η δίωξη. Κανείς δεν είπε ότι αυτό δεν έγινε, ότι δεν με χτύπησε. Το βίντεο από την επίθεση ο εισαγγελέας το είδε βουβό”.

Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι όταν απαλλάσσεσαι για κάτι που έγινε και ήταν φανερό, και μπροστά στις κάμερες “από έναν γυμνασμένο μάγκα, φανταστείτε τον σκοτεινό δρόμο ενός απροστάτευτου. Είμαι αντιμέτωπη και με μία διαδικασία ‘καλά της έκανε, όταν ο εισαγγελέας είπε, ότι ο Κασιδιάρης γλίστρησε, όταν με χτύπησε”.

Σχολιάζοντας τη στάση του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, που ήταν παρών στην εκπομπή, όταν σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος της, η κα Κανέλλη είπε:

“Ο κ. Παυλόπουλος έφυγε εκείνη την ημέρα, έμεινε ακίνητος κατά τη διάρκεια, δεν έχω την απαίτηση να σηκωθεί εκείνη τη στιγμή. Έχω όμως την απαίτηση, να μείνει και να δώσει κατάθεση, να έρθει να με ρωτήσει τι έχω, εκεί που ήμουν με τους πάγους. Ο κ. Παυλόπουλος εξαφανίστηκε και επιβραβεύτηκε με την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας”.

“Η καταδίκη του φασισμού δεν γίνεται με μηνύσεις, αλλά με την απομόνωση αυτών των ανθρώπων. Κάποιος τους ψήφισε, τους αποδέχτηκε, συμμερίζεται την άποψή τους. Αυτό το φίδι του φασισμού πρέπει να κοπεί. Δεν κρύβεται αν φορέσει κοστούμι και γραβάτα”. Αν δώσεις χώρο στην κόμπρα, θα σε χτυπήσει”, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει γίνει γύρω από τα χρήματα που έβγαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στο εξωτερικό, είπε:

“Άλλο πράγμα το μέιλ του Χαρδούβελη προς τους δανειστές κι άλλο το αν είναι εντάξει τα οικονομικά του Χαρδούβελη. Καμία εντύπωση, καμία. Πολύς κόσμος έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό. Περιμένω να δω το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας”.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, η κα Κανέλλη είπε:

“Δεν είναι εθελοντής ο Βαρουφάκης, είναι η επιλογή του πρωθυπουργού. Παρελκύεται ο κόσμος, να παρακολουθεί την τακτική και το στυλ και όχι την ουσία. Έχουμε υπογράψει τη συνέχιση του Μνημονίου. Τώρα, η κυβέρνηση πουλάει φόβο, γιατί εμείς σηκώνουμε κεφάλι στους δανειστές μας, αλλά οι δανειστές μας, μας εκβιάζουν. Θυμάστε τι έγινε με το δημοψήφισμα του Παπανδρέου; Εμείς θυμόμαστε τον θόρυβο. Το ποιοι βγάλανε λεφτά, το θυμάστε; Κάποιοι βγάζουν και θα βγάζουν από αυτήν την ιστορία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μοναστήρι, είναι μία δράκα μονοπωλίων, ένας θεσμός λυκοσυμφερόντων από τον οποίο προσπαθούμε να αποσπάσουμε τι; Εθνική κυριαρχία; Να πάμε με τις δυνάμεις μας με την εργατική μας τάξη, με αυτούς που δουλεύουν. Αυτή η χώρα έχει ερημοποιηθεί. Αυτά τα λεφτά που κάποιος είπε κάποτε Μαζί τα φάγαμε, ποιοι τα φάγαμε;”

Τέλος, σχολιάζοντας το “Πρώτη φορά Αριστερά”, είπε πως “είναι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με δύο κεντρικά υπουργεία στους ΑΝΕΛ. Δεν είναι κακό να λέει κάποιος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να θεωρηθεί Αριστερά. Με εντυπωσίασε στη δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών που το 74% που λεέι ‘ναι, υπέγραψαν καινούριο μνημόνιο’. Το κατάλαβαν. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια καιδιαφθείρει πολύ βαθιά. Στόχος θα ήταν η άνοδος του κινήματος του εργατικού. Αυτό δεν το είπε ποτέ”.

“Να είστε καλά και να αισθάνεστε ασφαλείς, με ποτήρια νερών εις χείρας κομμουνιστών”, είπε στο τέλος της συζήτησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα