Καψής: Αντιδημοκρατικό το εμπάργκο της Αντιπολίτευσης στη ΔΤ

Καψής: Αντιδημοκρατικό το εμπάργκο της Αντιπολίτευσης στη ΔΤ

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Παντελής Καψής για την απόφαση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης να μην συμμετέχουν στις εκπομπές της ΔΤ

Παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού, χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Παντελής Καψής, την απόφαση να μην συμμετέχουν σε εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Η δήλωση αναλυτικά:

“Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αποδεκτά και μη. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως η Δημόσια Τηλεόραση, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), κόμματα της αντιπολίτευσης την υπονομεύουν. Τι άραγε επιδιώκουν;”

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

“Η προκλητικότητα του κ. Καψή δεν έχει όρια. Αλήθεια μπορεί ο κ. Καψής να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της πιο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής επιχείρησης που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα μας ενάντια στη δημόσια τηλεόραση και την ενημέρωση και εντέλει ενάντια στην ίδια την δημοκρατία;

Η «βρώμικη» δουλειά που έχει αναλάβει ο ίδιος με εκβιασμούς και απειλές ενάντια στους εργαζομένους της ΕΡΤ για να στήσει ένα υβρίδιο «δημόσιας τηλεόρασης» στα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά, θα τύχει της πλήρους απομόνωσης από την ίδια την κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κέρδισαν το στοίχημα μέσα από αντίξοες συνθήκες να βγάλουν στον αέρα ένα πλήρες προγράμμα, κέρδησαν την αλληλεγγύη και την εκτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει ανοιχτό”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα