Καραμανλής: Επικοινωνιακές εξαγγελίες Τσίπρα για τα τρένα λόγω ΔΕΘ

Καραμανλής: Επικοινωνιακές εξαγγελίες Τσίπρα για τα τρένα λόγω ΔΕΘ

Φαραωνικου τύπου έργο χωρίς αντίκρυσμα χαρακτηρίζει ο τομεάρχης της ΝΔ την υπογραφή μνημονίου για τη σιδηροδρομική διασύνδεση της Β.Ελλάδας με τη Βάρνα Βουλγαρίας

Εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα για “φαραωνικού” τύπου έργα, χαρακτήρισε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας  για τη σιδηροδρομική διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για επικοινωνιακές κινήσεις εν όψει ΔΕΘ.

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν κάνει πραγματικό έργο, κάνει εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα για “φαραωνικού” τύπου έργα.Η σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη σιδηροδρομική διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τη Βάρνα της Βουλγαρίας, δυστυχώς αφορά σε ένα έργο που δεν έχει μελετηθεί, δεν έχει κοστολογηθεί, δεν έχει καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά παρόλα αυτά υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ”, ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωση του ο κ.Καραμανλής.

“Ένα έργο που δεν συνοδεύεται από καμία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς παράλληλα να υπάρχουν ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία για την αναγκαιότητά του.

Αντιλaμβανόμαστε ότι ο κ. Τσίπρας ενόψει της Δ.Ε.Θ. αισθάνεται την ανάγκη να κινηθεί σε επικοινωνιακούς ρυθμούς, προσπαθώντας να καλύψει την πλήρη ανεπάρκεια της Κυβέρνησής του στο στρατηγικό σχεδιασμό έργων υποδομών και μεταφορών”, υποστήριξε καλώντας τον πρωθυπουργό:

” Αντί, λοιπόν, να προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις, θα τον συμβουλεύαμε να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο χρειάζεται ενίσχυση, βελτίωση και αποπεράτωση, στο πλαίσιο του Εθνικού Σιδηροδρομικού Σχεδιασμού που χάραξε η Νέα Δημοκρατία.

Να ασχοληθεί, επίσης, η κυβέρνηση με τη συντήρηση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, που έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 4 εκτροχιασμούς και στο κλείσιμο της γραμμής λόγω χιονόπτωσης.

Να επενδύσει σοβαρά στην ανάπτυξη των λιμένων του Βορρά, π.χ. της Αλεξανδρούπολης, και να εκπονήσει, επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τις συνδυασμένες μεταφορές”.

Ο κ.Καραμανλής κατέληξε σχολιάζοντας: “Καλές οι φιέστες, καλές οι κορδέλες, αλλά ας ασχοληθεί, επιτέλους, η κυβέρνηση με τα πραγματικά και τα ουσιώδη θέματα κι όχι με “φαραωνικές” εξαγγελίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα