Καραμανλής και Μητσοτάκης θα δώσουν το "παρών" στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Ν.Δ 

Κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι Κηφισιάς. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Ως μήνυμα πανστρατιάς και συστράτευσης ερμηνεύεται η συμμετοχή τους, σε μία στιγμή που εξακολουθεί να υπάρχει καχυποψία στη γαλάζια βάση 

Ως μήνυμα πανστρατιάς και συστράτευσης θεωρεί η Συγγρού τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. 

Της Βίκυς Σαμαρά 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Καραμανλής θα δώσει τελικά το “παρών” στη συνεδρίαση των πολιτικών επιτροπών της Ν.Δ και της ΟΝΝΕΔ το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Athos Pallas όπου πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο της Ν.Δ, αλλά και στην εκδήλωση της Αθήνας. 

Γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και το βαθμό συμμετοχής κυρίως στη Χαλκιδική, καθώς πολλά κομματικά στελέχη και βουλευτές ειδικά από τη βόρεια Ελλάδα περίμεναν να δουν τι θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός. Στη γαλάζια βάση εξακολουθεί άλλωστε και υπάρχει καχυποψία έναντι της σαμαρικής ηγεσίας, καθώς μόνο μετά τις ευρωεκλογές εγκαταλείφθηκαν τα σενάρια ίδρυσης νέου κόμματος σε σαφώς πιο δεξιά κατεύθυνση. 

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ σχεδιάζει από την πλευρά του -εκτός απροόπτου φυσικά καθώς είναι ακόμη πολύ πρόσφατη η τελευταία περιπέτεια με την υγεία του- να παραστεί στην εκδήλωση της Αθήνας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ενώ στη Χαλκιδική δε θα βρεθεί μόνον για καθαρά πρακτικούς λόγους. 

Πέρα από την παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος, ιδιαίτερη συμβολική σημασία αποδίδεται και στη συμμετοχή των ιστορικών στελεχών της Ν.Δ Πέτρου Μολυβιάτη, Αχιλλέα Καραμανλή, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Σιούφα, καθώς και προσώπων με μακρά πορεία στην παράταξη όπως οι Αντώνης Σγαρδέλης, Άγγελος Μοσχονάς, Άγγελος Μπρατάκος, Δημήτρης Δημόπουλος και Παναγιώτης Δέντσορας.

SHARE:

24Media Network