Καραθανασόπουλος: ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεριζώνουν τους λαούς με τις επεμβάσεις τους

Καραθανασόπουλος: ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεριζώνουν τους λαούς με τις επεμβάσεις τους
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος Eurokinissi

Την αντίθεσή του στις συμφωνίες του Δουβλίνου και της ΕΕ με την Τουρκία, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Οι συμφωνίες του Δουβλίνου και της ΕΕΤουρκίας είναι επικίνδυνες γιατί μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή ψυχών και έχουν χρεοκοπήσει», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Σκάι».

Επισήμανε ότι «πρέπει να αμφισβητηθούν αυτές οι συμφωνίες και η Ελλάδα να ασκήσει πίεση προς την ΕΕ να μπορέσει αυτός ο κόσμος να ταξιδέψει στις χώρες προορισμού του».

«Άρα άμεσος απεγκλωβισμός των νησιών, φιλοξενία στην ηπειρωτική χώρα σε ανοιχτές, ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών για να μπορέσουν να προμηθευθούν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να πάνε στις χώρες προορισμού» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς αν πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο απάντησε «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τους πρόσφυγες στις χώρες προορισμού. Αυτό δεν σημαίνει “ανοίγω τα σύνορα στον Έβρο”. Οι χώρες προορισμού δεν είναι ο Έβρος και η Τουρκία, είναι οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ».

Ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διεξόδου και διαφυγής «και αυτό σημαίνει αμφισβήτηση του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεριζώνουν τους λαούς με τις επεμβάσεις που κάνουν και εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες και η Ελλάδα είναι μέρος και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Προσέθεσε ότι «ΕΕ και ΝΑΤΟ, επειδή θέλουν να τον απεμπλέξουν από την αγκαλιά της Ρωσίας, κάνουν πλάτη στον Ερντογάν, ο οποίος αξιοποιεί το προσφυγικό- μεταναστευτικό για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας και για την αμφισβήτηση των συνόρων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα