Καραθανασόπουλος: Κανένας βουλευτής του ΚΚΕ δεν θα διεκδικήσει αναδρομικά

Καραθανασόπουλος: Κανένας βουλευτής του ΚΚΕ δεν θα διεκδικήσει αναδρομικά
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στον News 24/7 για την υπόθεση των αναδρομικών, τα σκάνδαλα στην υγεία, τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, τη συνταγματική αναθεώρηση και την υπόθεση Κατσίφα.

«Κανένας βουλευτής του ΚΚΕ δεν θα διεκδικήσει τα αναδρομικά και θα ζητήσουμε αυτό να γίνει και θεσμικά μέσω δέσμευσης στον προϋπολογισμό της Βουλής για τους εν ενεργεία βουλευτές» τόνισε σε δηλώσεις του στον News 24/7 στους 88,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σχετικά με τα σκάνδαλα στην υγεία, είπε: «Το φυτώριο των σκανδάλων είναι η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη, όχι μόνο στην υγεία» και μίλησε για εμπορευματοποίηση της υγείας

Για διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους: «Η θέση μας είναι σαφής και αφορούν στον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους. Οι νόμοι που θα εξειδικεύσουν τα πλαίσιο είναι υπό συζήτηση» είπε σχολιάζοντας το ζήτημα της χρηματοδότησης του κλήρου. Πρόσθεσε ότι το προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου όχι μόνο δεν προχωρά τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους αλλά ευνοεί την επιχειρηματική σύνδεση με την εκκλησία.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση: «Η κάθε αλλαγή στο σύστημα δεν είναι παρά προσαρμογή του συντάγματος στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και των αναγκών των επιχειρηματιών τα ζητήματα που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, της υπερίσχυσης του διεθνούς δίκαιου, τα ξένα στρατεύματα στη χώρα μας και των βάσεων

Για την υπόθεση Κατσίφα: «Άκαιρη η πρωτοβουλία του Κακλαμάνη να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα καθώς δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα η υπόθεση.

Ο κ. Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος και στη δράση της Χρυσής Αυγής, εκτίμησε τέλος ότι θα υπάρξει κλιμάκωση εθνικισμού και από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version