“Σκέφτομαι να αποσύρω το ΛΑΟΣ από τη Βουλή”

“Σκέφτομαι να αποσύρω το ΛΑΟΣ από τη Βουλή”
1-4-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, για την αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο από την Τουρκία.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το ενδεχόμενο να αποσύρει το ΛΑΟΣ από τη Βουλή σκέφτεται ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης. Εκτιμά ότι θα αποτελέσει ένα χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής και τον Ευαγ. Βενιζέλο (Vid)

Ακόμα και να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή σκέφτεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει το πολιτικό σύστημα.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξήγησε ότι απώτερος σκοπός είναι να λειτουργήσει αυτή του η κίνηση ως “χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα”, καθώς και για να “ομονοήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να ομολογήσουν τα λάθη  τους και να βάλουν πλάτη για να σώσουμε τον τόπο”.

Με αυτόν τον τρόπο ο εξήγησε ότι η κίνησή του αυτή θα οδηγήσει ενδεχομένως και σε εκλογές ώστε να ταρακουνηθεί το σύστημα.

Εκτίμησε παράλληλα ότι ο Ιούνιος που διανύουμε θα είναι ο πιο δύσκολος των επόμενων δεκαετιών, ενώ εξαπέλυσε κριτική κατά των πολιτικών αρχηγών.

“Βλέπω έναν πρωθυπουργό που τα έχει χαμένα, βλέπω τη Νέα Δημοκρατία να φοβάται να μπει στο παιχνίδι για να στηρίξει, βλέπω την Αριστερά στον κόσμο της”, επισήμανε.

Στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, πήγε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τις δηλώσεις του για απόσυρση του ΛΑΟΣ από τη Βουλή. Δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση σε δημοσιογράφους για το αν θα υλοποιήσει την απειλή του αποχώρησης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από το Ιδιαίτερο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενημερώθηκε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται εκτός Αθηνών και θα ορισθεί συνάντηση μαζί του όταν επιστρέψει.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επισήμανε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποσύρει το κόμμα από τη Βουλή, θα κληθούν αντικαταστάτες από τους υποψηφίους των βουλευτικών εκλογών του 2009. Αν και αυτοί αρνηθούν, τότε τα πράγματα γίνονται περίπλοκα, καθώς θα πρέπει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές για υποψηφίους του ΛΑΟΣ.

Συνταγματικά όμως το θέμα περιπλέκεται, καθώς σε περίπτωση που το ΛΑΟΣ απέχει και από αυτή τη διαδικασία, τίθεται θέμα εκπροσώπησης του κόμματος και οι “καραμπόλες” μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Συνάντηση με Ευαγ. Βενιζέλο

Απόψεις για τη γενική πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αντάλλαξαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους το απόγευμα της Τετάρτης, με πρωτοβουλία του πρώτου.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Καρατζαφέρη ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ για το νέο αμυντικό δόγμα.

Ερωτώμενος ο κ. Βενιζέλος πως σχολιάζει την πρόταση Καρατζαφέρη για παραίτηση των βουλευτών του κόμματός του, απάντησε αρχικά ότι τον επισκέφθηκε “ως υπουργός, όχι ως συνταγματολόγος”, αλλά συμπλήρωσε: “Ας περιμένουμε θεσμικά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, μία ιδέα είπε”.

Σημείωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παρόμοια εμπειρία το 1992, με την έκπτωση του Δημήτρη Τσοβόλα από το βουλευτικό αξίωμα και την επαναληπτική εκλογή, στη Β΄Αθηνών, οπότε πήρε τη θέση του ο Γεώργιος Μαγκάκης.

Στην επιμονή, πάντως, των δημοσιογράφων να μάθουν τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, ο κ Βενιζέλος σημείωσε: “Είναι δυνατόν να βρεθούν δύο πολιτικοί και να μην συζητήσουν την επικαιρότητα; Κοινό μέλημα όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να προστατεύσουν το κύρος των κοινοβουλευτικών θεσμών”, δήλωσε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα χθεσινά γεγονότα με τον αποκλεισμό της Βουλής και τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών από μερίδα “αγανακτισμένων”, ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι “δεν υπάρχει Έλληνας, που να μη σέβεται το κύρος του Κοινοβουλίου και να μην αγωνιά για ένα καλύτερο μέλλον του Κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτισμού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα