Καρέ-καρέ η διάσωση του πιλότου του Μirage 2000

Καρέ-καρέ η διάσωση του πιλότου του Μirage 2000

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία το βίντεο της διάσωσης από το πλήρωμα ελικοπτέρου Super Puma του πιλότου του Mirage 2000 που έπεσε νότια των Σποράδων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η προσπάθειας ανέλκυσης του Μirage 2000EGM που κατέπεσε χθες κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης με αεροσκάφος του ιδίου τύπου νοτίως των Σποράδων.

Από νωρίς το πρωί το εξοπλισμένο με sonar υδρογραφικό/ωκεανογραφικό σκάφος “ΣΤΡΑΒΩΝ” του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, το μαχητικό εντοπίσθηκε σε βάθος 120 – 238 μέτρων, σε απόσταση 1 – 1,5 μιλιου από τις ακτές της Εύβοιας (Άκρα Σαρακίνικο) από μέλη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Οι εργασίες για την ανέλκυσή του συνεχίζονται.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ πτέραρχος Χρ.Χριστοδούλου συνομίλησε με τον 28χρονο κυβερνήτη ο οποίος είναι καλά στην υγεία του ενώ επισκέφτηκε την αεροπορική βάση της Τανάγρας απο όπου απογειώθηκε το μαχητικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα