Με Κραμπ – Κάρενμπάουερ, Λεμέρ και Γκουαϊδό στο Νταβός ο Μητσοτάκης

Με Κραμπ – Κάρενμπάουερ, Λεμέρ και Γκουαϊδό στο Νταβός ο Μητσοτάκης
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μεταβαίνει απόψε στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου θα συναντηθεί με επενδυτές αλλά και την πρόεδρο του CDU, το Γάλλο υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα λάβει χώρα το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), αναχωρεί απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, αλλά και διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές, μεταξύ των οποίων συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και αναγνωρισμένο από τις ΗΠΑ ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Αννεγκρέτ Κράμπ- Κάρενμπάουερ.

Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ.

-Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

Σημειωτέον ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν “νέο άνεμο” στα “πανιά” του Γκουαϊδό:

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον θα αναλάβει περισσότερες «δράσεις» για τη στήριξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τον οποίο οι ΗΠΑ κατηγορούν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.

Επαφές με επενδυτές

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον Πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Για ένα “Πράσινο New Deal” με Τίμμερμανς και Ρούτε

Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης στο Νταβός βρίσκεται η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο κΜητσοτάκης θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της διοργάνωσης, διαμορφώνεται ως εξής:

-Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο κ.Μητσοτάκης θα συνομιλήσει παρουσία κοινού με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version