Κάρολος Παπούλιας: Όταν είχε σπάσει το κοντάρι σε προσπάθειά του στο επί κοντώ

Κάρολος Παπούλιας: Όταν είχε σπάσει το κοντάρι σε προσπάθειά του στο επί κοντώ
Πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας eurokinissi

Ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το 2014 με τον Κώστα Φιλιππίδη θυμήθηκε τα χρόνια που έκανε επι κοντώ και τη στιγμή που του έσπασε το κοντάρι του σε αγώνες.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Κάρολος Παπούλιας το πρωί της Κυριακής (26/12) σε ηλικία 92 ετών. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε αθλητής και μάλιστα είχε δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε πολλά αθλήματα.

Στίβος, ξιφασκία και βόλεϊ ήταν αυτά στα οποία διακρίθηκε περισσότερο. Μάλιστα, υπήρξε και πρωταθλητής Εφήβων στο επί κοντώ. Όπως γράφει το SPORT24 το 2014 είχε υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Κώστα Φιλιππίδη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους που είχε διεξαχθεί μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Παπούλιας είχε θυμηθεί τα νιάτα του όταν εκείνος προσπαθούσε να ξεπεράσει τον πήχη.

Μάλιστα, είχε κάνει λόγο για όλους τους μεγάλους αθλητές που είχε βγάλει η χώρα μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα: “Συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα έχει μια παράδοση στο άλμα επί κοντώ. Δηλαδή από τους Βαλκανικούς Αγώνες, τον Θάνο, τον Γλέζο με το ρεκόρ, το μεγάλο ταλέντο για μένα Ρήγα Ευσταθιάδη, τον Ολυμπιονίκη Ρουμπάνη, τον Χρήστο Παπανικολάου, τον προπονητή σου. Αλλά εκείνος που δεν είχε τα σωματικά προσόντα ο Ρήγας έκανε μεγάλο ρεκόρ. Και με τα παλούκια της εποχής εκείνης”.

Σε ένα άλλο σημείο του διαλόγου τους είχε θυμηθεί ένα ατύχημα που είχε ο ίδιος σε αγώνα όταν του έσπασε το κοντάρι του: “Εμείς με τα μπαμπού, θυμάμαι σε κάποιους αγώνες με εθνικές ομάδες μου είχε σπάσει το κοντάρι και διασώθηκα, γιατί τότε ήταν και άμμος κάτω… “.

Δείτε φωτογραφίες από εκείνη τη συνάντηση

intime


intime

intime

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα