Κασιδιάρης: Αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα μέσα στη Βουλή

Κασιδιάρης: Αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα μέσα στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Τι είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην ομιλία του (Vid)

Αντιπαράθεση ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ολομέλειας της Βουλής μετά την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη πως ο ισραηλινός επιχειρηματίας, Σάμπι Μιώνη, δεν προσέρχεται να καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ γιατί σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προχώρησε σε ξεκάθαρη παραδοχή ότι είναι “αρνητής του Ολοκαυτώματος”, λέγοντας χαρακτηριστικά. “Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος”.

“Ο Εβραίος Σάμπι Μιώνης είναι το κλειδί της υπόθεσης (της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ). Είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και κολλητός του Στ. Παπασταύρου και βλέπουμε να σκίζονται οι της ΝΔ γι’ αυτόν. Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη δικαιοσύνη”, δήλωσε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, με αφορμή την αναφορά του Ηλία Κασιδιάρη τον ρώτησε ποια θα ήταν η αντιμετώπιση στην Γερμανία αν κάποιος δήλωνε αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Συμπλήρωσε ότι μετά από αυτή την αναφορά έρχεται και πάλι στο προσκήνιο η ανάγκη για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Η αναφορά του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά ο Β. Οικονόμου επέμεινε:

“Πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Όταν σας έλεγα για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο Β. Οικονόμου ζήτησε να αναζητηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την φορολογική κατάσταση της οικογενείας του. “Τότε μπορούμε να δούμε ποιο ήταν το κίνητρο του ανδρός. Δηλαδή αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται ότι υπάρχουν διαφορές 2,5 δις ευρώ από αυτά που δηλώθηκαν”.

Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ συμφώνησε με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής ήταν μαραθώνιες, αλλά επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην λειτουργία της “πέραν κάποιων υπερβολών που δεν χρειάζονταν”.

Ωστόσο άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι “είχαμε ένα μόνιμο κατηγορητήριο από τον ΣΥΡΙΖΑ που  μίλαγαν για συγκάλυψη. Αν δεν βγαίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε δεν σημαίνει συγκάλυψη. Αν δεν μας βγαίνει έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει δεν σημαίνει ότι είχαμε συγκάλυψη”.

“Εσείς”, είπε ο Β. Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ, “θέλετε να βάλετε στον κάδρο και τον Ευ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου. Αυτή είναι πολιτική στόχευση. Αν προκύψουν και για άλλα πρόσωπα θα προχωρήσουμε και θα ψηφίσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα