Καταδικάζουμε την ξενοφοβία απαντά η ΝΔ στις καταγγελίες για στελέχη της από το δήμαρχο Μυτιλήνης

default image

Δεν ξέρω τι υπαινίσσεται ο κ. δήμαρχος αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τις καταγγελίες του Σπύρου Γαληνού για κοινή παρέλαση στελεχών της ΝΔ με Χρυσαυγίτες στα έκτροπα των τελευταίων ημερών στη Λέσβο για το προσφυγικό

Στην καταδίκη πράξεων που σχετίζονται με την «ξενοφοβία», τη «μισαλλοδοξία» και το «ρατσισμό» προέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος αποφεύγοντας ωστόσο να προκαλέσει το δήμαρχο Μυτιλήνης να δώσει ονόματα στελεχών της ΝΔ, που όπως καταγγέλλει ο κ. Γαληνός μέσω του News247 «παρελαύνουν και ξεσηκώνουν μαζί με Χρυσαυγίτες» την τοπική κοινωνία κατά των προσφύγων στο νησί.

Το News247 έθεσε υπόψη του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ τις σοβαρές καταγγελίες του κ. Γαληνού ζητώντας το επίσημο σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το αν αποδέχεται την πρόσκληση-πρόκληση του δημάρχου Μυτιλήνης να τον καλέσει να δώσει ονόματα στελεχών της ΝΔ που σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες του κ. δημάρχου υποδεικνύονται ως συνοδοιπόροι και καθοδηγητές των Χρυσαυγιτών για τα έκτροπα των τελευταίων 24ωρων στη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στο hotspot της Μόριας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γαληνός ανέφερε στη συνέντευξή του στο News247 ότι «βλέπω ανθρώπους που συμμετέχουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να παρελαύνουν μαζί με τους Χρυσαυγίτες και να τους ξεσηκώνουν και να κάθονται με ικανοποίηση από πίσω και να τρίβουν τα χέρια τους. Προκαλώ την ηγεσία της ΝΔ να μου ζητήσει ονόματα».

Το News247 ζήτησε το σχόλιο του κ. Κουμουτσάκου και το αν προκαλεί τον κ. Γαληνό να δώσει ονόματα. Η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ έχει ως εξής: «Επαναλαμβάνω μια καθαρή θέση της ΝΔ. Δεν γνωρίζω τι υπαινίσσεται ο κ. δήμαρχος. Το προσφυγικό έχει γίνει πιο δύσκολο επειδή η κυβέρνηση έχει ανικανότητα να το διαχειριστεί. Πρέπει να ακούσει τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Είναι απολύτως ξένες με τη λογική της ΝΔ πράξεις που συνδέονται με ξενοφοβία, μισαλλοδοξία και ρατσισμό. Υπάρχουν τρία επίπεδα του προβλήματος. Άλλο η ανικανότητα της κυβέρνησης, άλλο η ανησυχία της κοινωνίας και άλλο η απόλυτη καταδίκη πράξεων που είναι ξένες με τη φιλοσοφία και τις αξίες της ΝΔ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα