Καταγγελία Ραγκούση: Πώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το νέο ΣΕΠΕ

Καταγγελία Ραγκούση: Πώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει το νέο ΣΕΠΕ
Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης Caption / Υπουργείο Εργασίας

Με τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Γιάννης Ραγκούσης επιχείρησε να καταδείξει ότι ο νέος ΣΕΠΕ θα ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση.

Ενας από τους βασικούς πυλώνες του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για την εργασία έχει να κάνει με την υποτιθέμενη αναβάπτιση του ΣΕΠΕ το οποίο μετατρέπεται σε ανεξάρτητη αρχή υπό τον τίτλο Συμβούλιο Διοίκησης.

Θα είναι όμως πράγματι “ανεξάρτητη” αυτή η Αρχή ή απλώς θα πρόκειται για όργανο που θα ελέγχεται εμμέσως από την κυβέρνηση;

Τα πρώτα σημάδια πάντως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε την Πέμπτη στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης η ανεξάρτητη Επιτροπή Επιλογής των μελών του Συμβούλιου Διοίκησης θα ελέγχεται κατά τα 3/5 από την κυβέρνηση.

Ιδού πως: Το ένα μέλος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου (προφανώς επιλογή του Υπουργού). Μέλος θα είναι επίσης και ένα μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που υποδεικνύεται από τον Υπουργό Εργασίας. Και τέλος μέλος θα είναι και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Με μία απλή αναζήτηση στο site της επιτροπής διαπιστώνει κανείς ότι πρόεδρος είναι ο Γιάννης Πάιδας ο οποίος τυγχάνει να είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της στις ευρωεκλογές του 2019.

Πόσα ανεξάρτητη θα είναι τελικά η Επιτροπή Επιλογής των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα κληθεί ο Κωστής Χατζηδάκης στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα