Κατακραυγή για τα φυλλάδια της ΧΑ κατά του Πολυτεχνείου

Κατακραυγή για τα φυλλάδια της ΧΑ κατά του Πολυτεχνείου

Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ''απασχόλησε'' τη Χρυσή Αυγή, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα και χαρακτήριζε ”παραμύθι” τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και τον αγώνα κατά της Χούντας.

”Όχι το παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου – είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!” γράφει το φυλλάδιο της Χρυσής αυγής και συνεχίζει:

Μάλιστα, μέσω του φυλλαδίου, δινόταν αμοιβή σε όποιον παρουσίαζε στοιχεία που θα πιστοποιούσαν πως υπήρξαν όντως νεκροί.

”Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμοιφθήσεται” γράφει το φυλλάδιο στην πρώτη σελίδα του, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη.

Διαβάστε την έρευνα για τους 24 νεκρούς του Πολυτεχνείου

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΜΚ Μεσσηνίας

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΜΚ Μεσσηνίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ”η Μαύρη Νύχτα και κατ’ ευφημισμό Χρυσή Αυγή, πιστή στις παραδόσεις του ιδεολογικού πατέρα της Γκαίμπελς, προκαλεί για μια ακόμα φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού”.

Υπογραμμίζει ότι ”οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών δωσίλογων γερμανοτσολιάδων και των ανδρείκελων της χούντας, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Πρώτα ήταν οι μετανάστες, τώρα οι νεκροί του Πολυτεχνείου, αύριο όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες” και προσθέτει πως, ”η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής ενωτικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή”.

Πετράκος για Χρυσή Αυγή: ”Ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία”

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ”ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία” τη Χρυσή Αυγή.

Επισημαίνει πως ”ο Δημοκρατικός Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι είχαμε τη μεγάλη τύχη και συμμετείχαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αγωνιζόμενοι για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν επιτρέπουμε στα χουντοφασιστικά αποβράσματα των υμνητών του Χίτλερ να προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου”.

”Σήμερα αγωνιζόμενοι για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά θα αντιμετωπίσουμε μαζικά και αποφασιστικά την αναβίωση του ναζισμού και του χουντοφασισμού στη χώρα μας”, συμπληρώνει.

ΔΗΜΑΡ για Χρυσή Αυγή: Προσβάλει το δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού

Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι ”η Χρυσή Αυγή με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου για μία ακόμα φορά προσβάλει το δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού αμφισβητώντας την εξέγερση, τα θύματα και τον αντιδικτατορικό αγώνα” και προσθέτει:

”Οι υποστηρικτές των τανκς, των πραξικοπηματιών, οι λάτρεις της ΕΣΑ και των βασανισμών, οι οπαδοί της φασιστικής βίας επιχειρούν να αμαυρώσουν την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73. Να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν στην απόλυτη περιφρόνηση του ελληνικού λαού”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα