Κατατέθηκε η μήνυση Σαμαρά κατά της Γεροβασίλη, την οποία υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε η μήνυση Σαμαρά κατά της Γεροβασίλη, την οποία υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Οπρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εισέρχεται στο ξενοδοχείο "Χίλτον" το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Η μήνυση του Αντώνη Σαμαρά κατά της Όλγας Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε παραλάβει λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος κατατέθηκε σήμερα.

Την κυβερνητική εκπρόσωπο υπερασπίστηκε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία.

“Η κατάθεση μηνύσεων από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, καταδεικνύουν  τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Με την κίνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής”, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Γεροβασίλη είχε επικαλεστεί δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, καθώς και άρθρα στο Κουτί της Πανδώρας και τη Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως “και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος”.

Όπως ειδικότερα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα». Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως «όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη».

Το γραφείο του κ.Σαμαρά είχε προαναγγείλει μηνύσεις κατά της κ.Γεροβασίλη και των ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα επίμαχα ρεπορτάζ. Σήμερα κατατέθηκε μήνυση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα