Ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου ρίχνει ο Καπελέρης

Ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου ρίχνει ο Καπελέρης
ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ// ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης καταθέτει στην Προανακριτική. Ψηφοφορία το απόγευμα για την πρόταση να κληθεί ο Γ. Παπανδρέου να καταθέσει αυτοπροσώπως

Ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, η οποία είχε διακοπεί την προηγούμενη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καπελέρης επέρριψε ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας μη σωστό και ενδεδειγμένο τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Παράλληλα, επέμεινε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη πέραν του να ελέγξει το οικονομικό προφίλ 10 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που του είχε δώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

“Έπρεπε να δώσει σαφή εντολή ελέγχου και να παραδώσει τα στοιχεία για να διεξαχθεί ο έλεγχος. Αυτό δεν το έκανε”, φέρεται να είπε ο Γιάννης Καπελέρης.

Σε ερώτηση αν υπέστη ζημιά το ελληνικό δημόσιο από τη διαχείριση της λίστας, ανέφερε ότι αυτό μόνο από τον φορολογικό έλεγχο της λίστας μπορεί να διαπιστωθεί.

Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δώσει στον Γιάννη Καπελέρη 10 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών από τη λίστα, προκειμένου να ελέγξει το οικονομικό τους προφίλ. Ο ίδιος ο κ. Καπελέρης είχε αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή σχετικά με την επίμαχη λίστα.

Το απόγευμα έχει κληθεί να καταθέσει η συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμα.

Νωρίτερα, θα διεξαχθεί ψηφοφορία επί της πρότασης της αντιπολίτευσης, να κληθεί στην Προανακριτική ο πρώην πρωθυπουργό Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε την Τρίτη υπόμνημα στην Επιτροπή, α ρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα