Κατάθεση στελεχών του ΣΔΟΕ στην προανακριτική

default image

Δύο στελέχη του ΣΔΟΕ κατέθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των δύο στελεχών του ΣΔΟΕ στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, αρμόδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, όσο και ο Χαράλαμπος Σγουρός, χειριστής της λίστας ανέφεραν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο, η έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως είπε ο κ. Μαντούβαλος, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση στελεχών του ΣΔΟΕ με κλιμάκιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κατά την οποία εξετάστηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των στοιχείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τόσο ο κ. Μαντούβαλος όσο και ο κ. Σγουρός ανέφεραν στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η έρευνα και να συνταχθεί ένα αναλυτικό και ουσιαστικό πόρισμα.

Αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει η Μαρία Παντελή το όνομα της οποίας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ σε λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα