Κατάθεση βόμβα: Ο Ι. Διώτης δημοσιοποίησε τα email του προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Κατάθεση βόμβα: Ο Ι. Διώτης δημοσιοποίησε τα email του προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου
6-5-2011-ΑΘΗΝΑ- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην ανάληψη καθηκόντων του νέου ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη / Ιωάννης Διώτης. (EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Στη δημοσιότητα η αλληλογραφία Διώτη-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Είχε εμπλακεί και ο Κ. Μπίκας. Ενήμερος για το θέμα ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Συνεχίζεται την Τετάρτη η κατάθεση

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου θα συνεχιστεί την Τετάρτη

Η αλληλογραφία, γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη και  ένα μήνα αφού έφυγε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τα email προκύπτει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπίκας είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για την υπόθεση.

Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Από τα e-mails, τα οποία διαρρέουν στη δημοσιότητα, φέρεται να προκύπτει ότι:

– Ο κ. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

– Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και να έχει ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικότερα:

Το πρώτο email στάλθηκε στις 10:06 π.μ. και φέρεται να είναι από τον κ. Διώτη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου:

“Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέληση μου – που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή – δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδυ.

Γ.Π.Δ”

– Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ιωάννη Διώτη ώρα 10:20 π.μ.

“Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε”

– Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 1:26 μ.μ.

“Πράγματι περάσαμε καλά Γιάννη. Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;”

– Ιωάννης Διώτης προς Γ. Παπακωνσταντίνου: ώρα 1:56 μ.μ.

“Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ΄αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει καμία επεξεργασία”;

– Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι Διώτη ώρα 3:07 μ.μ.

“Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (εννοεί προφανώς Γ Καπελερη) να ψάξει καμιά 30αριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία”.

– Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:12 μ.μ.

“Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα”.

– Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:13 μ.μ.

“Το άλλο το παρακολουθώ”.

– Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 3:17 μ.μ.

“Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…”.

Εν τω μεταξύ, παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής, θα ζητήσουν να εγκρίνει η Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα