Κατρίνης: Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει και την ίδια ώρα επιρρίπτει τις ευθύνες στους πολίτες

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει και την ίδια ώρα επιρρίπτει τις ευθύνες στους πολίτες
Ο Μιχάλης Κατρίνης Eurokinissi

Ο Μιχάλης Κατρίνης άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για θέματα διαχείρισης της πανδημίας από το βήμα της Βουλής.

«Μέχρι πότε θα θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι σοβαρές αστοχίες της στη διαχείριση της πανδημίας καλύπτονται από την μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. Ο βουλευτής έκανε λόγο για σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και για υπονόμευση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού.

«Η εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ από την κυβέρνηση.

Και η κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο, αφού υπονόμευσε και υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και κατηγόρησε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για σύγχυση την οποία προκαλούν στους πολίτες, «με τις βιαστικές και αντιφατικές δηλώσεις τους, πολλές φορές προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους λοιμωξιολόγους».

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης, είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, είναι η αποκάλυψη του κ. Σύψα, ο οποίος είπε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση απαίτησε την κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της νέας μετάλλαξης» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επισήμανε: «Η κυβέρνηση είχε το χρόνο για να βάλει κανόνες για τους εμβολιασμούς σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς και χώρους δουλειάς, όπως για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, στην εστίαση, στα μέσα μεταφοράς, στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία. Δεν το έκανε και τώρα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. Είχε το χρόνο για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους τουριστικούς προορισμούς. Δεν το έκανε και τώρα τρέχει υπό το κράτος του πανικού, διαπιστώνοντας τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε αυτές τις περιοχές.

Φταίνε οι πολίτες για αυτό ή η κυβέρνηση;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα