Κατρούγκαλος: Ακόμη κι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, δεν χάνεται η δεδηλωμένη

Κατρούγκαλος: Ακόμη κι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, δεν χάνεται η δεδηλωμένη
Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, εκτιμώντας ότι στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, το πιθανότερο είναι ότι θα κερδίσει το "Ναι".

Να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών κάλεσε τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Τόνισε συγκεκριμένα τα εξής: “Ακόμη και αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, η δεδηλωμένη δεν χάνεται μέχρις ότου υπερψηφιστεί μια πρόταση δυσπιστίας. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δεν θα γίνει. Θα χαρώ να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ, για να δούμε πώς στέκεται ο καθένας. Θέλω να δω πως βουλευτές που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών θα υπερψηφίσουν μια πρόταση μομφής, γιατί ο κ. Μητσοτάκης για να μην είναι τζάμπα μάγκας πρέπει να την καταθέσει πριν.

Αν δεν το κάνει, αυτό ή στην απίθανη περίπτωση που εκλεγεί δεν ακυρώσει την συμφωνία θα είναι τσάμπα μάγκας”.

Σχετικά με το δημοψήφισμα στα Σκόπια την Κυριακή ανέφερε ότι “το πιθανότερο είναι ότι θα κερδίσει το ΝΑΙ και μέχρι το τέλος του 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση”. “Σχετικά με τη συμμετοχή -συνέχισε- υπάρχει κάποια δυσκολία γιατί δεν έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων. Το 50% είναι ένα ψυχολογικό, συμβολικό όριο παρόλο που δεν είναι απαραίτητο για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα”.

Ο κ. Κατρούγκαλος ρωτήθηκε για την καταψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία των τροπολογιών για την κατάργηση της αυτόφωφης διαδικασίας σχετικά με τα αδικήματα που τελούνται δια του τύπου. Κατά την άποψή του, “ήταν προφανές ότι οι τροπολογίες κατατέθηκαν για λόγους εντυπωσιασμού. Δεν είπαμε ότι δεν θα τροποποιήσουμε αυτή την απαράδεκτη διάταξη, αλλά ότι θα το κάνουμε στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα. Το ΠΑΣΟΚ από το 2001 ως το 2015 είχε 14 χρόνια να το κάνει και το θυμήθηκε τώρα. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας που ήταν υπουργός του έστελναν στο κρατητήριο δημοσιογράφους και τώρα διαμαρτύρονται. Ε, δεν είναι υποκρισία;”

Μιλώντας για του κλυδωνισμούς στο εσωτερικό των μικρότερων κομμάτων τόνισε ότι “το μακεδονικό επιδρά στη συνοχή των κομμάτων, όπως και το αμείλικτο δίλημμα των εκλογών. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα θα έχουμε σύγκρουση δυο κόσμων. Μια προοδευτική και μια συντηρητική απάντηση στην κρίση. Στο ΚΙΝΑΛ θα ήθελαν να δουν ξανά συνεργασία με την ΝΔ, σαν τον Ρίτσαρντ Μπάρτον με την Λιζ Τέιλορ που ξαναπαντρεύονταν. Κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ διαφωνούν με την άποψη υπέρ της ανάγκης στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα