Κατρούγκαλος για Μανωλάδα: Αστοχία ή πρωτοβουλία με στόχευση από το Νομικό Συμβούλιο

Κατρούγκαλος για Μανωλάδα: Αστοχία ή πρωτοβουλία με στόχευση από το Νομικό Συμβούλιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για το κυπριακό, τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και τη στάση του Νομικού Συμβουλίο του Κράτους στο θέμα της Μανωλάδας

Για το κυπριακό, τη στάση της Τουρκίας, αλλά και το ζήτημα με την επανεξέταση της καταδίκης για Μανωλάδα, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή “Η Φυλή των Φίλων”, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι “η Τουρκία είναι απρόβλεπτος, νευρικός γείτονας, πολλές φορές προκλητικός, ειδικά μετά την απομόνωση που υπέστη στην Ελβετία” και πρόσθεσε ότι η γείτονα “θέλει να βάλει το θέμα της λύσης, στο ψυγείο και να βγάλει τον ΟΗΕ από τη διαπραγμάτευση”.

Ερωτηθείς για τον φάκελο της Κύπρου και για το αν πρέπει να ανοίξει, σημείωσε ότι “αυτό πρέπει να γίνει με σοβαρότητα μακριά από μικροπολιτική, αλλά όταν υπάρχει έρευνα πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, τί συνέβη πραγματικά”.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι “αν η Τουρκία θελήσει να ανεβάσει την ένταση, θα βρει απέναντι της μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρηματικές δυνάμεις” και αυτό γιατί όπως είπε, “έχουμε αναβαθμίσει τη διεθνή μας θέση. Υπάρχουν σχέσεις της Ελλάδας με Ισραήλ και Αίγυπτο που είναι δυνατοί ενεργειακοί παίκτες”.

Ερωτηθείς για την αποκάλυψη πως είχε ζητηθεί από το ελληνικό κράτος η επανεξέταση της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας, ο κ. Κατρούγκαλος άφησε σαφείς αιχμές για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για “αστοχία ή πρωτοβουλία με στόχευση, η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου”.

Τέλος ερωτηθείς για τον διορισμό της Β. Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι “είναι υποκρισία να φωνάζει η αντιπολίτευση, καθώς η θέση αυτή θεωρείται μη κομματική στελεχώνεται και έχει γίνει στο παρελθόν, από καλούς δικαστικούς ακόμη και εν ενεργεία και έχουν χρησιμοποιηθει θεσμικά και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Ν.Δ”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα