Κατρούγκαλος: Πού είναι το σκάνδαλο; Προσπαθούν να σπιλώσουν νέους επιστήμονες

Κατρούγκαλος: Πού είναι το σκάνδαλο; Προσπαθούν να σπιλώσουν νέους επιστήμονες
O Αναπληρωτήs Υπουργόs Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος, συναντηθηκε με ί τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των επιτροπών των δημοσίων υπαλλήλων που απολυθήκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα βάσει των εφαρμοστικών νόμων και των αναγκαστικών αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις της νέας Κυβέρνησης για τη διευθέτηση και αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων στο Δημόσιο και να συζητήσουμε μαζί τους λεπτομέρειες της εφαρμογής.ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ποια η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου στα όσα κυκλοφόρησαν για δύο δικηγόρους από την εταιρία του, που τοποθέτησε στο γραφείο του

Με τα ερωτήματα «πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία, σπίλωσης νέων επιστημόνων;» απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει τοποθετήσει στο γραφείο του συνεργάτες του από τη δικηγορική του εταιρεία.

«Από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόνη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο”, επισημαίνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Και συνεχίζει: “Η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, το ΔΣ της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα