Κατρούγκαλος σε Μητσοτάκη: Είστε η γενεσιουργός αιτία της διαπλοκής

Κατρούγκαλος σε Μητσοτάκη: Είστε η γενεσιουργός αιτία της διαπλοκής

«Δεν ρίξατε σε μας το γάντι αλλά πετάξατε λευκή πετσέτα στη διαπλοκή» είπε ο υπουργός Εργασίας. «Είστε ουρά των συμφερόντων» καταλόγισε στη ΝΔ ο Νίκος Παππάς

Σκληρή απάντηση στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί απόπειρας ηθικής εξόντωσης δικαστών του ΣτΕ έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, καταλογίζοντάς του ότι ουσιαστικά δεν μάχεται υπέρ του κράτους δικαίου αλλά υπέρ της διαπλοκής.

Έχετε θράσος χιλίων πιθήκων

«Εσείς είστε η γενεσιουργός αιτία της διαπλοκής. Υπονομεύσατε το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Εργασίας καταλογίζοντάς του ότι δεν τον ενδιαφέρει η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αλλά η στήριξη των καναλιών. Επίσης, καυτηρίασε την πρότασή του υπέρ της απόσυρσης του νόμου Παππά λέγοντας: «δεν πετάξατε σε μας το γάντι αλλά ρίξατε λευκή πετσέτα στη διαπλοκή και στους μεγαλοεργολάβους». Ο κ. Κατρούγκαλος καταλόγισε παράλληλα στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν διάβασε καλά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Η ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων φωτογραφίζει τα οικονομικά συμφέροντα και αυτούς που έφτιαξαν τη διαπλοκή στην Ελλάδα» τόνισε. «Έχετε θράσος χιλίων πιθήκων» πρόσθεσε μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους.

Πείτε στο λαό ότι θα επιστρέψετε τα χρήματα στα κανάλια

Τη στάση του κ. Μητσοτάκη κατά της συγκρότησης του ΕΣΡ στηλίτευσε ο Νίκος Παππας που έλαβε το λόγο μετά τον κ. Κατρούγκαλο. «Είναι θλιβερό ότι και σε αυτή την περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να είναι ουρά των συμφερόντων» ανέφερε. «Βγείτε στον ελληνικό λαό και πείτε ότι ζητάτε να επιστραφούν τα χρήματα των καναλιών που εσείς ποτέ δεν τολμήσατε να ζητήσετε να εισπραχθούν» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη ότι το κόμμα του έχει υποχρέωση να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Η υποχρέωσή σας να συμβάλλετε στο ΕΣΡ δεν είναι υπό αίρεση” ξεκαθάρισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα