Κατρούγκαλος: Σκληρή κριτική για τον Έβρο – “Ο Πρωθυπουργός είναι ακόμη στην Κρήτη;”

Κατρούγκαλος: Σκληρή κριτική για τον Έβρο – “Ο Πρωθυπουργός είναι ακόμη στην Κρήτη;”
Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. Eurokinissi

"Αντί να κάνουμε τώρα, λοιπόν, μια κομματική κοκορομαχία, να συμφωνήσουμε ότι δεν χωρά σε αυτά τα θέματα σύγχυση" τονίζει από τη δική του μεριά ο Δ. Παπαδημούλης.

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα του Έβρου ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΕΞ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

“Το Ορούκ Ρέις «το πήρε ο αέρας στο ελληνικό FIR». Η άσκηση Καταιγίδα αναβλήθηκε «λόγω κορωνοϊού», αλλά κ επειδή το ζήτησαν οι Τούρκοι. Και τώρα Τούρκοι στρατιώτες «κινούνται περιορισμένα (!) και πραγματοποιούν μετρήσεις» στο έδαφος μας. Ο Πρωθυπουργός είναι ακόμη στην Κρήτη;”.

Παπαδημούλης: Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για όξυνση της κομματικής αντιπαράθεσης

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε άλλωσστε τα ακόλουθα:

“Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για όξυνση της κομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται να χαραχτεί μια σοβαρή εθνική στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Έχοντας την Τουρκία με τη γνωστή επιθετικότητα και τον Ερντογάν επικεφαλής, αυτά τα θέματα δεν προσφέρονται για όξυνση της κομματικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι Κατρούγκαλος και Δρίτσας, όταν υπήρξαν αυτές οι αντιφατικές δηλώσεις από τα αντίστοιχα υπουργεία της ελληνικής κυβέρνησης, ζήτησαν ενημέρωση και της κοινής γνώμης και των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντί για ενημέρωση για τις τουρκικές αυθαιρεσίες στην περιοχή του Έβρου, εισέπραξαν επίθεση και συνεχίζει να υπάρχει μια ανησυχία στην ελληνική κοινή γνώμη, γιατί ξέρει ποιος είναι ο Ερντογάν, καθώς και μια σύγχυση από πλευράς των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων. Ο κ. Δένδιας λέει ότι «δεν θα τα χαλάσουμε για λίγες δεκάδες μέτρα», ο κ. Γεραπετρίτης λέει ότι «θα κάνουμε το χρέος μας», το υπουργείο Άμυνας δηλώνει άλλα και η «Ομάδα Αλήθειας», που είναι ημι-επίσημο όργανο της ΝΔ, επιτίθεται στον κ. Δένδια, υμνώντας τον κ. Μητσοτάκη.

Αντί να κάνουμε τώρα, λοιπόν, μια κομματική κοκορομαχία, να συμφωνήσουμε ότι δεν χωρά σε αυτά τα θέματα σύγχυση –άλλα να λέει ο ένας κι άλλα ο άλλος. Γιατί αν ήταν fake news, τότε προς τι το διάβημα; Νομίζω ότι χρειάζεται μια σοβαρή εθνική στρατηγική. Και πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα, εάν η κυβέρνηση, όπως ήδη όφειλε, ενημερώσει τα κόμματα, υπάρχει το έδαφος να χαραχτεί μια εθνική στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αυτό το αλαλούμ γινόταν με κυβέρνηση Τσίπρα – Σε ξένα έγκυρα ΜΜΕ το θέμα παίζει εδώ και καιρό. Στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου δεν υπάρχει καν στην πρώτη σελίδα

Η συμφωνία των Πρεσπών υπερασπίζεται τα πατριωτικά συμφέροντα και χαίρομαι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη την εφαρμόζει πιστά, έχοντας κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά.

Σκεφτείτε, ως δημοσιογράφοι, τι θα γινόταν αν αυτό το αλαλούμ γινόταν με κυβέρνηση Τσίπρα. Σε ξένα έγκυρα ΜΜΕ το θέμα παίζει εδώ και καιρό. Αν δείτε τις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου, όμως, το θέμα δεν υπάρχει στην πρώτη σελίδα. Υπογραμμίζω ξανά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με αντιφατικούς χειρισμούς, αλαλούμ κι εσωκομματική σφαγή μέσα στην κυβέρνηση. Το δε αλαλούμ των κυβερνητικών δηλώσεων δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα δεν κάνει μικροπολιτική, πατριδοκαπηλική αντιπολίτευση, σαν αυτή που μας έκανε η ΝΔ για τις Πρέσπες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version