Κατρούγκαλος: Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν την έκδοση των Τούρκων

Κατρούγκαλος: Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν την έκδοση των Τούρκων
Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Δεν συμφέρει κανέναν η κατάσταση "μη πολέμου", τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αν. υπουργός Εξωτερικών

“Να σταθούμε σε όσα είπε ο Ερντογάν για την ειρήνη και να ξανανοίξει η συζήτηση”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”, με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως σημείωσε, είμαστε σε κατάσταση “μη πολέμου”, κάτι που δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα γιατί έχει εξοπλισμούς που δύσκολα σηκώνει η οικονομία της, αλλά ούτε την Τουρκία γιατί τα στρατηγικά συμφέροντά της είναι στην Ανατολή και επιπλέον θα εμφανίζεται ως ο ταραξίας στην περιοχή.

Για την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έθεσε ευθέως ο Ερντογάν, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι είναι διαφορετικές περιπτώσεις.

Όπως είπε υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν την έκδοση των Τούρκων, ενώ πρόσθεσε ότι εάν αποδειχτεί ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, δεν πρέπει να πάρουν άσυλο, αλλά και δεν θα εκδοθούν σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ.

Για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν πρόσφυγες στην ενδοχώρα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ενώ επισήμανε την άρνηση ευρωπαϊκών κρατών να δεχτούν πρόσφυγες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα