Καβγάς για τα μάτια των καναλαρχών στην Εξεταστική

Καβγάς για τα μάτια των καναλαρχών στην Εξεταστική
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Ν. Σαντορινιός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εκπροσωπεί τους καναλάρχες. Οι γαλάζιοι βουλευτές τον ανάγκασαν να ανακαλέσει

Οξύνονται τα πνεύματα στην Εξεταστική Επιτροπή ενόψει της παρουσίας των εκπροσώπων των καναλιών την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εκπροσωπήσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών.

Την «φωτιά» άναψε στην Εξεταστική Επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος στηλίτευσε την στάση της αντιπολίτευσης για τα τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ καταλογίζοντας ευθέως στους βουλευτές της ΝΔ ότι «εκπροσωπούν τους καναλάρχες». Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε έντονη με τον Δημήτρη Σταμάτη να ασκεί πίεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει. 

«Αν κάποιος λέει για βουλευτές ότι είναι εκπρόσωποι συμφερόντων η συμπεριφορά του θα καταλήξει στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» σχολίασε σε αντίστοιχο ύφος ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ.

Πυροσβεστική παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε πάντως ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμμελος δηλώνοντας ότι η ευθιξία των βουλευτών είναι «κατανοητή» σε θέματα δεοντολογίας. Κατόπιν αυτών ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι αποσύρει τη φράση αλλά συνέχισε να ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα