Καβγάς Χριστοδουλοπούλου – Βορίδη για τους νέους καναλάρχες

Καβγάς Χριστοδουλοπούλου – Βορίδη για τους νέους καναλάρχες
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας την τετάρτη 18 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Αφορμή το αίτημα της ΝΔ να κληθούν στη Θεσμών και Διαφάνειας οι νέοι καναλάρχες. Χριστοδουλοπούλου : «θέλετε να το κάνετε τηλεοπτικό τσίρκο». Βορίδης: «είστε με τα καλά σας;»

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τον έλεγχο Πόθεν Έσχες των καναλαρχών με την κυρία Χριστοδουλοπούλου να καταλογίζει στην αντιπολίτευση ότι θέλει να μετατρέψει την επιτροπή σε «πρωινάδικο» της τηλεόρασης και την ΝΔ να καταγγέλλει αυταρχισμό.

Το θέμα προέκυψε όταν η ΝΔ ζήτησε να κληθούν στη Βουλή οι τέσσερις υπερθεματιστές των καναλιών προκειμένου να διερευνηθεί η διαδικασία ελέγχου του Πόθεν Έσχες τους την οποία χαρακτηρίζουν ανεπαρκή. Από την πλευρά της η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι τα Πόθεν Έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών έχουν ήδη ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή. Πρότεινε, πάντως, να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία. Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν όμως στην ανάγκη να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους με αποτέλεσμα να υψωθούν οι τόνοι.

«Θέλετε να κάνουμε την επιτροπή τσίρκο !» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου στον Μάκη Βορίδη και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει η ΝΔ και στην Εξεταστική Επιτροπή. «Κάνουμε μάχες για τα τηλεοπτικά πρωινά;» ρώτησε δηκτικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου. 

«Είστε με τα καλά σας;» απάντησε σε έντονο ύφος ο Μάκης Βορίδης στην κυρία Χριστοδουλοπούλου και την  κατηγόρησε ότι διολισθαίνει στον αυταρχισμό. «Δεν θα ανεχθώ να μου κάνετε συνδικαλισμό !» ανταπάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Με το αίτημα της ΝΔ συντάχθηκε και το ΠΑΣΟΚ μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς και το Ποτάμι μέσω του Σπύρου Λυκούδη. Από την πλευρά του ο ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε δηκτικά στην κυβέρνηση ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια θα πρέπει και να φαίνεται».

Τελικά τα πνεύματα εκτονώθηκαν όταν η Πρόεδρος της Επιτροπής δέχτηκε να συζητηθεί εκ νέου το αίτημα της ΝΔ την ερχόμενη Τρίτη.

Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τη σημερινή απόφαση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε σήμερα για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην Επιτροπή ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού. Επιβεβαιώνει η απόφαση αυτή ότι έχουν κάθε λόγο να σιωπούν, να ανησυχούν και να κρύβονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα