Καβγάς Τσίπρα – Μητσοτάκη για νεύρα, ξινισμένα πρόσωπα, δώρα και σανό

Καβγάς Τσίπρα – Μητσοτάκη για νεύρα, ξινισμένα πρόσωπα, δώρα και σανό
Discussion and voting on the upcoming Education bill at the plenary hall of the Greek parliament, on August 1, 2017 / , , 1 2017. Nick Paleologos / SOOC

Οι δύο αρχηγοί αντιπαρατέθηκαν στη Βουλή για τα πάντα και τους πάντες από τον Γιάνη Βαρουφάκη μέχρι τον Μαδούρο της Βενεζουέλας και τον Κώστα Μπακογιάννη

Μέχρι και ψυχολογικές διαστάσεις εξέλαβε η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή με τον πρωθυπουργό να ρωτά επίμονα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει τόσα νεύρα και εκείνον να του απαντά ότι… χρειάζεται επειγόντως διακοπές.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες δεν περιορίστηκαν στην ανταλλαγή επιχειρημάτων για τον νέο νόμο πλαίσιο των ΑΕΙ αλλά πέρασαν και σε προσωπικό επίπεδο με τον κ. Τσίπρα να επισημαίνει στον κ. Μητσοτάκη ότι τελευταία δείχνει να έχει πολλά νεύρα. «Από τότε που έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση και ακολούθησε η επιτυχημένη έξοδο στις αγορές δίνετε την αίσθηση προσωπικά εσείς και οι βουλευτές σας και τα στελέχη σας ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης» τόνισε στον κ. Μητσοτάκη. Προς επίρρωση του επιχειρήματός του ανέφερε ότι η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης έχουν ζητήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές τον τελευταίο 1,5 μήνα. «Τι έχετε πάθει;» συνέχισε στο ίδιο πνεύμα ο πρωθυπουργός τον κ. Μητσοτάκη και σημείωσε ότι η ΝΔ ζήτησε εξεταστική «για τον Π. Καμμένο, για τον Γ. Βαρουφάκη δεύτερη φορά και τώρα ζητάει και για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας».

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε, μάλιστα, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι από τα νεύρα του έχασε και την αστική ευγένεια που πράγματι τον διακρίνει. «Την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές μου απευθύνατε ύβρεις ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης». «Κύριε Μητσοτάκη τα νεύρα δεν κάνουν καλό…» συμπλήρωσε.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ότι χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Εξήγησε δηλαδή ότι η αναφορά του στο θέμα των γενεθλίων είχε χιουμοριστκό χαρακτήρα. Μάλιστα του είπε ότι σκοπεύει να του κάνει και ένα δεύτερο δώρο. «Έχω και ένα δεύτερο δώρο για τα γενέθλιά σας. Από την 1η Ιουνίου 2017 μέχρι σήμερα, σε δύο μήνες, πόσες τροπολογίες λέτε ότι κατατέθηκαν; 159!» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, και τις κατέθεσε στα πρακτικά εκτυπωμένες σε μια τεράστια στοίβα που τράβηξε τα βλέμματα όλων των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας. Απάντησε, όμως, και στις επικριτικές αναφορές του κ. Τσίπρα που είχε στηλιτεύσει την επικοινωνιακή προβολή της ομιλίας του με αγρότες οι οποίοι κάθονταν πάνω σε δεμάτια σανό. ««Αντί να ειρωνεύεστε τις δικές μου περιοδίες, σας προσκαλώ και σας προκαλώ να πάτε να δείτε εάν μπορείτε να μιλήσετε σήμερα στους αγρότες είτε καθήμενος σε σανό είτε στα πάνω στα τρακτέρ στα οποία ανεβαίνατε όταν τους εμπαίζατε» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε όμως και στην υπόθεση Βαρουφάκη λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις είναι τέτοιες που αργά ή γρήγορα θα μάθουμε την αλήθεια.

Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποίησε και την εντολή που έδωσε η ΝΔ στα στελέχη της να μην πάρουν μέρος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο όπου συμμετείχε ο ίδιος. «Δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό ακόμη και στον ίδιο σας τον ανιψιό» είπε ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος τη διαμάχη του κ. Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Στο σημείο αυτό αντέδρασε έντονα ο κ. Μητσοτάκης για να σχολιάσει ευθυς αμέσως ο πρωθυπουργός. «Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας. Εμείς θα έπρεπε να το ξινίζουμε με την αντιθεσμική συμπεριφορά σας…»

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα